WTA beharangozó: Acapulco és Florianapolis

A héten két 250 000$ összedíjazású, International kategóriájú tornát rendeznek, melyeknek Mexikó és Brazília ad otthont. Florianapolisban Babos Tímea is pályára lép majd.

Acapulco

Idén más viseli majd a sombrerót  Forrás: yimg.com

Idén más viseli majd a sombrerót
Forrás: yimg.com

A kemény pályás viadal legutóbbi győztese Sara Errani volt, aki megvédte 2012-es bajnoki címét. A küzdelmek idáig salakon zajlottak, a borításváltás könnyen “felboríthatja” az erőviszonyokat. Errani címvédésére azonban nemcsak emiatt nincs esély – az olasz teniszező úgy döntött, hogy nem vállalja az idei szereplését. A torna első kiemeltje így a világranglistán a 13. helyet elfoglaló  Cibulkova lesz, rajta kívül pedig csak Eugene Bouchard (19) tartozik a top20 mezőnyébe.

Az első kiemelt Cibulkova első fordulós ellenfele Radwanska lesz majd. Mielőtt felkapnák a fejüket az olvasók, nem Agnieszkáról van szó, akit legyőzött az Australian Open elődöntőjében, hanem a fiatalabb Urszula ellen játszik a szlovák teniszező. A második kiemelt Bouchard a szebb napokat is megélt izraeli Peer ellen kezdi a tornát. Ha érvényesül a papírforma, az elődöntőben Cibulkova – Rybarikova és Bouchard – Kanepi meccseket rendezhetnek.

Florianapolis

Brazíliában még Mexikónál is gyérebb a mezőny, egyetlen játékos szerepel majd a top30-ból az első kiemelt Suarez Navarro személyében, a második kiemelt a 34. helyezett Muguruza lesz. Ötödik kiemeltként szerepel a román Monica Niculescu, aki meg tudta nyerni a tavaly rajtoló versenyt. Idén a legjobb nyolc között az első kiemelt spanyollal futhat össze, de mi, magyar szurkolók reméljük, hogy ez nem fog bekövetkezni – Babos Tímeának ugyanis nem volt szerencséje a sorsolással és az első fordulóban Suarez Navarro ellen kell majd játszania.

A második kiemelt Muguruza ellenfele az amerikai King lesz az első fordulóban, a papírforma szerint Suarez Navarro – Zakopalova és Muguruza – Schiavone elődöntőket rendeznek majd.

Babos Tímea természetesen párosban is indul a tornán, ismét Gajdosova oldalán. Első fordulós ellenfelük a szabad kártyás brazil Goncalves/Pigossi duó lesz, utánuk viszont a második kiemelt Niculescu/Zakopalova alakulat következhet.

A kiemelt kép forrása: correios.com.br