Nem javul Del Potro csuklósérülése

2014. február 25.
by andF

Nem jött rendbe Del Potro bal csuklója, amely jelentősen hátráltatja a fonák ütéseknél az argentint, így nem is tud megfelelő szinten teniszezni. Dubai-ban az első fordulóban az első játszma elvesztése után sírással küszködve ült le  székébe, majd rövid ápolás után már csak a mérkőzés feladására jött ki az öltözőből.

Del Potro sérülése több alkalommal is hátráltatta őt a tavalyi szezon során, például a Nadal ellen vívott Indian Wells-i döntőben is. Idén Sydney-ben még tornát tudott nyerni az argentin, azt követően azonban az Australian Openen már nem játszott jól és Rotterdamban is kikapott Gulbistól. A lett elleni mérkőzés után erős fájdalmakra panaszkodott, mégis vállalta a szereplést Dubaiban.

A Devvarman elleni mérkőzést jól kezdte, rögtön elvette ellenfele adogatását, ám breakelőnyét nem sikerült megerősítenie. Bár 6-5-ös vezetésénél három szettlabdája is volt, a játszmát végül az indiai nyerte meg a rövidítésben. Del Potro fonákról túlnyomó többségben nyesést ütött, kímélvén csuklóját, ez azonban a koncentrációban is zavarta őt, tenyeressel is sokat rontott – 11 nyerője mellé 19 ki nem kényszerített hiba párosult. A játszma elvesztését követően a könnyeivel küszködve konzultált a trénerrel, majd bementek az öltözőbe. Onnan már csak gratulálni jött ki Del Potro, a csuklója annyira fájt, hogy nem tudta folytatni a mérkőzést.

Az argentinnak korábban volt már egy komoly sérülése, akkor a jobb csuklóját kellett műteni, és a 2010-es szezon zömét kihagyni kényszerült. Noha Del Potro jobbkezes, a labda feldobásánál és a kétkezes fonák ütéseknél komoly problémát okoz a bal kéz sérülése is. Del Potro minden bizonnyal a párostól is visszalép, ezáltal partnere, Radek Stepanek is, aki egyesben szetthátrányból fordítva győzte le az amerikai Russellt.

Eredmények:

Berdych – Copil – 6-3, 6-4

Rosol – Brands – 7-6, 6-4

Youzhny – Prysiezny – 6-3, 6-4

Stepanek – Russell – 5-7, 6-3, 6-1

Jaziri – Sijsling – 0-6, 6-4, 7-6

Devvarman – Del Potro – 7-6 – feladta

A kiemelt kép forrása: independent.co.uk