ATP Dubaj: Djokovic-Federer álom-elődöntő lesz

2014. február 27.
by Írókéz

 

Akárcsak tegnap, ma is meglepetések nélkül zajlott a Dubai Duty Free Championship ATP 500-as kategóriájú verseny. A még versenyben lévő kiemeltek győzelmével kialakult a holnapi elődöntők párosítása. A döntőbe jutásért vívott két mérkőzés közül az egyik igazi, régen várt csemege lesz.

Philipp Kohlschreiber a várakozásoknak megfelelően véget vetett Malek Jaziri tündérmeséjének. A 30 éves tunéziai játékos, aki szabadkártyával indult az Emirátusok versenyén, így is pályafutása legjobb eredményét érte el azzal, hogy egy 500-as tornán a legjobb  nyolcba jutott.

A nap mérkőzését a két top 10-es teniszező, Berdych és Tsonga vívta. A cseh játékos tartja jó formáját, és tőle némileg szokatlan módon a fontos pillanatokban remekül koncentrálva nyeri a mérkőzéseit. Jo-Wilfried Tsonga ellen ötször is bréklabdával kellett szembenéznie, de mindannyiszor hárítani tudta ellenfele lehetőségeit. Ezzel már kilences győzelmi sorozatnál jár, és jó esélye van rá, hogy holnap Kohlschreiber ellen megszerezze tizedik skalpját, egyszersmind megvédje tavalyi pontjait az ismételt döntőbe kerüléssel.

forrás: www.tennisworldusa.org

forrás: www.tennisworldusa.org

Roger Federer közönségcsalogató meccsel jutott elődöntőbe. Ellenfele, Lukas Rosol bátran játszott, vezetett is 2-0-ra, de innentől Federer ideje következett. 58 perc alatt, simán nyerte a mérkőzést, amely számos látványos labdamenetet hozott. Roger ellenfele az elődöntőben Novak Djokovic lesz, akinek Mikhail Youzhny betegsége miatt ma nem kellett pályára lépnie.

A szerb játékos tegnap Roberto Bautista ellen az első szettben űrteniszt mutatott be (bár nem hisszük, hogy az űrben jobban teniszezne bárki Djokovicnál), úgy tűnik, még mindig tud fejlődni. Federer elleni utolsó kilenc meccséből hetet megnyert, és most is ő az esélyesebb. Hatalmas bravúr lenne a Grand Slam csúcstartó részéről, ha le tudná győzni a címvédőt. Az elődöntőben egyébként kilenc dubaji tornagyőzelem birtokosa játszik, ebből ötöt Federer, négyet Djokovic mondhat magáénak.

Eredmények:

FT Philipp Kohlschreiber 66
Malek Jaziri23
W.O. Novak Djokovic
Mikhail Youzhny
FTJo-Wilfried Tsonga43
Tomas Berdych 66
FT Roger Federer 66
Lukas Rosol22

Kiemelt kép forrása: l2.yimg.com