WTA: Cibulkova továbbment, Bouchard kiesett Acapulcoban

2014. február 28.
by admin

A negyeddöntőkkel folytatódtak az Abierto Mexicano Tercel WTA tenisztorna küzdelmei, ahol továbbra is az volt a kérdés, hogy összejön-e a Cibulkova – Bouchard álomdöntő, vagy valamelyik hölgy elvérzik a döntőbe vezető úton. 

A nap első mérkőzését az első helyen kiemelt Dominika Cibulkova és az új-zélandi Marina Erakovic játszották. Az Australian Open döntős szlovák hölgy mindkét játszmában break hátrányból fordított, és nyerte a mérkőzést 6-4 7-5 arányban. Cibulkova ellenfele az Alja Tomljanovicot három játszmában legyőző, nyolcadik kiemelt Zhang Shuai lesz. A két játékos eddigi mindhárom mérkőzését a világranglista 13. Cibulkova nyerte, és most is jó esélye van a döntőbe jutásra.

Abba a döntőbe, ahova a második kiemelt Eugene Bouchard egész biztosan nem jut be, köszönhetően a negyeddöntős búcsújának. A kanadai tehetség az élete első WTA negyeddöntőjét játszó Caroline Garcia volt. A fiatal francia lány a mérkőzés elején még megszeppenve játszott, majd a második játszmától feljavultak adogatásai, és végül három játszmában nyert. Garcia ellenfele a világranglista 70. Christina McHale lesz, aki a harmadik helyen kiemelt Kaia Kanepit verte három szettben.

Eredmények:
Shuai Zhang (kínai, 8.) – Ajla Tomljanovic (horvát) 6-1 5-7 6-2
Christina McHale (amerikai) – Kaia Kanepi (észt, 3.) 6-1 2-6 6-4
Dominika Cibulkova (szlovák, 1.) – Marina Erakovic (új-zélandi) 6-4 7-5
Caroline Garcia (francia) – Eugenie Bouchard (kanadai, 2.) 3-6 6-4 6-1

Kép forrása: sport.sme.sk