ATP: Delbonis lett Sao Paulo bajnoka

Vasárnap már a finálét rendezték meg a Sao Paulo-i ATP tornán, ahol az volt a kérdés, hogy ki nyeri meg élete első tornáját: az olasz Paolo Lorenzi vagy az argentin Federico Delbonis.

A döntőbe kerülésért Lorenzinek kellett kevesebbet teniszeznie, mivel Haas a második szett közepén vállsérülés miatt visszalépett ellene. Delbonis-nak ezzel szemben meg kellett küzdenie a hazai közönség és Bellucci ellen, ahol egy őrült csatában végül diadalmaskodni tudott. A két játékos eddig még ATP tornán nem játszott egymás ellen, mivel csak Challanger tornákon találkoztak, ahol mind a háromszor Lorenzi tudott nyerni.

Az első játszmában 3-3-nál jártak a felek, amikor azonban Lorenzi szerzett brékelőnyt. Az olasz játékos a kisebb fórt pedig nem engedte ki a kezéből és 6/4-el vezetéshez jutott. A második játszmában azonban Delbonis vette át az irányítást, aki 6/3-mal kiharcolta a döntő játszmát. Ráadásul az argentin rögtön brékkel kezdte a mindent eldöntő szettet is és úgy látszott, hogy egyre jobban a kezébe vette a dolgokat, a meccsből viszont még sok volt hátra. Delbonis aki az elvesztett hamburgi finálé után most már a végső győzelmet szerette volna megszerezni, innentől magabiztosan teniszezett és 6/4-el lezárta a mérkőzést, amivel megnyerte a Sao Paulo-i ATP tornát.

Federico Delbonis tehát pályafutása első ATP tornagyőzelmének örülhetett, amivel 17 helyet előrelépve a 44.helyre jön előre a világranglistán. Az olasz srácnak pedig nem lehet oka szomorkodni, mivel a döntős eredményével pontosan a 100.-dik helyre lép fel a ranglistán és nem mellesleg fantasztikus hetet zárt Juan Monaco és Tommy Haas legyőzésével.

A döntő eredménye:

Federico Delbonis-Paolo Lorenzi 4/6 6/3 6/4

Kiemelt kép forrása: ibnlive.in.com