Serena megelőzte Szelest

2014. március 3.
by Írókéz

 

Serena Williams a 179. hetet tölti világelsőként a nói teniszezők ranglistáján, és ezzel megelőzte gyermekkori példaképét, Szeles Mónikát ebben az összevetésben.

A wtatennis.com írása alapján

0,,12781~12639939,00

forrás: wtatennis.com

Bár az amerikai teniszezőnő még csak a 178. hetet kezdte meg a trónon, előnye még két hétig biztosan behozhatatlan lesz, így a március 10-ei világranglista is az ő nevével fog kezdődni. Tehát igazából a jövő héten előzi meg Szelest az élen eltöltött hetek száma alapján felállított világranglista ötödik helyén.

– Erről még csak nem is álmodtam – lelkendezett Williams. – Emlékszem, amikor megelőztem őt a Grand Slam listán, az is óriási dolog volt a számomra, hiszen amikor úgy nősz fel, hogy nézel valakit és azt gondolod, “Ó, Istenem, ó, Istenem, olyan döbbenetesek”, aztán pedig egy szintre kerülsz velük, az eléggé elképesztő.

– Mónika volt a kedvenc játékosom – azt hiszem, mindenki kedvence ő volt – folytatta a 17-szeres Grand Slam győztes teniszező. – Még a nyögéseit is utánoztam. Változtattam rajta és sajátommá tettem. Mónika mindig inspirált engem – mindig imádtam Mónikát.

A szokásos tiszteletkörök természetesen nem maradtak el a másik fél részéről sem.

– Volt szerencsém játszani Serena ellen, és hihetetlen, amit elért az elmúlt tizenöt évben. – mondta Szeles. – Régebben mondta, hogy a játékom hatással volt az övére, és nem is lehetnék büszkébb, megtisztelő, hogy a rajongóm volt. Azt hiszem, van néhány rekord, amit Serena meg fog dönteni csodálatos pályafutása során és egyike ő a legnagyobbaknak, akik valaha játszották ezt a játékot.

A két legenda ötször mérkőzött meg profi tornán, 1997 és 2001 között, ebből négyszer Williams hagyta el győztesen a pályát.