ATP Indian Wells: második forduló, kemény meccsekkel

2014. március 9.
by Írókéz

 

Indian Wells-t gyakran szokták az  “Ötödik Grand Slam Torna”-ként emlegetni. A név kötelez, ennek megfelelően nagy csaták jellemezték a második fordulót. A meglepetések egyelőre elmaradtak, de Nadal és Murray is csak döntő szettben tudott tovább lépni.

Roger Federer ideális ellenfelet kapott első mérkőzésére (a kiemeltek az első fordulóban erőnyerők). Paul-Henri Mathieu várt rá, akit az előző 11 évben lejátszott 6 meccsükön minden alkalommal legyőzött. Persze nehéz lenne olyan játékost találni a második fordulóban Roger számára, akivel szemben nem hasonló mutatóval rendelkezik. A francia fiú mindazonáltal böcsülettel küzdött, nem adta olcsón magát a múlt héten hatszoros dubaji bajnokká avanzsált Federernek. A második játszma csak rövidítésben dőlt el, az is minimális különbséggel – a svájci javára. A négyszeres indian wells-i bajnok a következő fordulóban Dmitry Tursunov legyőzésével ritkíthatja tovább az idősebb korosztályt.

forrás: www.montrealgazette.com

forrás: www.montrealgazette.com

Andy Murray Lukas Rosol ellen élete 300. keménypályás győzelmére készült. A győzelem végül meglett, egy picit nehezebben, mint a 300 című filmben a perzsák győzelme a görögök ellen. Bár sokan egy Lukas garast sem adtak Rosol győzelméért, a cseh fiú elvitte az első szettet, és a második játszma első játékában rögtön lebrékelte Murray-t. A wimbledoni bajnoknak az első szettben 1, azaz egy nyerő ütést sikerült végrehajtania.

A hátműtéte után a játékba nehezen visszatérő skót innen kapaszkodott vissza. Lassan megtalálta saját ritmusát, behúzta a másodikat és végül simán nyerte a harmadik szettet, összességében 51 ki nem kényszerített hibával abszolválva a mérkőzést. Nem volt éppen meggyőző teljesítmény. A következő fordulóban a szintén cseh, 20 éves, 190 centi magas, balkezes Jiri Vesely – akit tavaly a legtöbbet fejlődött játékosnak választottak – ellen ez a produkció már lehet, hogy kevés lesz. Vesely most azt az Andujart győzte le döntő szettben, aki egy hete – igaz, salakon – csak meccslabdáról kapott ki a riói elődöntőben Nadaltól.

A táblának ugyanebben a negyedében a 18. kiemelt Jerzy Janowicz meccslabdáról veszített a kolumbiai Alejandro Falla ellen, Milos Raonic pedig két és fél óra alatt, szintén döntő szett tie break-ben győzte le Edouard Roger-Vasselint. A két győztes egymás ellen  lép pályára a harmadik fordulóban.

Rafa Nadal a kiesés szélére sodródott Radek Stepanek ellen mindjárt az első meccsén. Radek simán nyerte az első, Rafa nehezebben a második szettet. A világelső elvette ellenfele adogatását a döntő játszma elején, azonban rögtön vissza is adta azt. A hatodik játékban a paplanszájú cseh versenyzőnek 0-40-nél három egymást követő bréklabdája volt, de Nadal két jó szervával és egy szépen lejátszott ponttal egyenlített, majd a 11. játékban ismét elvette Stepanek szerváját. Ezután már kiszerválta a mérkőzést, és 2 óra 24 perces csatában győzedelmeskedett.

Nadalnak nincs könnyű sorsolása. A következő fordulóban a mindig veszélyes Alekszandr Dolgopolov vár rá, akit egy hete legyőzött a riói döntőben, majd a Fognini-Monfils mérkőzés győztese következhet. Egyik fiú sem könnyű ellenfél, bár a franciát Rafa idén már kétszer is legyűrte.

Eredmények:

FT Tommy Haas 66
Jeremy Chardy34
FT Alejandro Falla 627 7
Jerzy Janowicz366 5
FTMichael Russell43
Evgeny Donskoy 66
FT Kevin Anderson 7 76
Lleyton Hewitt6 54
FTLukas Rosol632
Andy Murray 466
FTSam Querrey66 33
Andreas Seppi 47 76
FT Dmitry Tursunov 7 76
Juan Monaco6 44
FTTim Smyczek6 34
Alexandr Dolgopolov 7 76
FTPablo Andujar161
Jiri Vesely 626
FT Milos Raonic 7 747 7
Edouard Roger-Vasselin6 466 2
FTPaul-Henri Mathieu26 5
Roger Federer 67 7
FT Stanislas Wawrinka 67
Ivo Karlovic35
02:45Gael Monfils 6 6
Sergiy Stakhovsky 2 4
live S3Ryan Harrison714
Fabio Fognini566
FTSantiago Giraldo13
Kei Nishikori 66
live S1Rafael Nadal2 67
Radek Stepanek6 4 5

 

Kiemelt kép forrása: rafaelnadalfans.files.wordpress.com