ATP: Ezúttal Wawrinka és Murray búcsúzott Indian Wells-től

Tegnap már a nyolcaddöntőket játszották az ATP 1000-es Indian Wells-i tornán, ahol ez a játéknap sem maradt nagyobb meglepetés nélkül.

A jelenleg világranglista második Djokovic nehéz mérkőzésre készülhetett az utóbbi hetekben remek formában játszó Marin Cilic ellen, aki a legutóbbi három tornájából kettőt megnyert. A mérkőzést a szerb igen csak álmosan kezdte, mivel Cilic 6-1-el gyorsan vezetést szerzett. Djokovic azonban a folytatásra már jobb formát mutatott, először 6-2-vel kiegyenlített, majd 6-3-al lezárta a mérkőzést és biztosította helyét a legjobb nyolc között. A szerb játékos a negyeddöntőben majd a Feliciano Lopezt búcsúztató Julien Bennetau ellen játszik.

kevin anderson

Anderson győzte le idén először Wawrinkát
Forrás: news.yahoo.com

Az Australian Open győztes Stanislas Wawrinkára Andreas Seppi magabiztos legyőzése után nehezebb próba várt, mivel a dél-afrikai Kevin Anderson-nal csapott össze a nyolcaddöntőben. Az első játszmát csak a rövidítés döntötte el, amiből Anderson jött ki jobban és 7-6-al előnybe került. A svájci, aki már a második játszmában is brékhátrányban volt, elkezdte feltüzelni magát és nagy harc után 6-4-el kiharcolta a döntő játszmát. A tűz azonban nem tartott ki a mindent eldöntő szettre, mivel a dél-afrikai teniszező ismét elkezdett irányítani és egy 6-1-es szett után nem ki meglepetésre búcsúztatta Wawrinkát, akinek ez volt az idei első veresége a szezonban.

Ezen a játéknapon Andy Murray is pályára lépett, akinek a kanadai Milos Raonic volt az ellenfele. A britek kedvence eddig mindig döntő szettes mérkőzést játszott és ez most sem volt másképp, mivel Murray megnyerte az első szettet 6-4-re, majd Raonic 7-5-el kiharcolta a döntő játszmát. A brit, aki már két, három játszmás találkozót megnyert Indian Wells-ben, a harmadikat már nem tudta, mivel Raonic bírta jobban a végjátékot és továbbjutott a negyeddöntőbe. A kanadai teniszező majd Alexandr Dolgopolov ellen küzdhet meg az elődöntőbe jutásért.

Habár a svájci negyeddöntő már biztosan nem jöhetett össze, ennek ellenére Roger Federer-nek kellett megküzdenie, hogy egy svájci teniszező legalább ott legyen a legjobb nyolc között. Ebben a német Tommy Haas szerette volna a korábbi világelsőt megakadályozni, aki a múlt héten összeszedett vállsérülése ellenére remek formában teniszezett eddig a tornán. A mérkőzés ütését a második játszma végén ugyan a német ütötte, a találkozót viszont Federer végig irányította és 85 perc alatt legyőzte Haas-t 6-4 6-4 arányban és készülhet a Kevin Anderson elleni negyeddöntőre.

A nyolcaddöntőben egyébként még négy mérkőzést rendeztek meg Indian Wells-ben: Dolgopolov könnyedén legyőzte Fognini-t, Isner egy nagy csatában legyűrte Verdasco-t, Gulbis egy újabb döntő szettes csatában ezúttal Bautista Agut-on lépett túl, a fent említett mérkőzésen pedig Benneteau Feliciano Lopezt verte két játszmában.

 A nyolcaddöntő eredményei:

Alexandr Dolgopolov-Fabio Fognini 6/2 6/4

Milos Raonic-Andy Murray 4/6 7/5 6/3

Kevin Anderson-Stanislas Wawrinka 7/6(1) 4/6 6/1

Roger Federer-Tommy Haaas 6/4 6/4

John Isner- Fernando Verdasco 7/6(3) 3/6 6/3

Ernests Gulbis-Roberto Bautista-Agut 7/6(0) 4/6 6/2

Julien Benneteau-Feliciano Lopez 6/3 7/6(4)

Novak Djokovic-Marin Cilic 1/6 6/2 6/3

A negyeddöntő párosítása:

Alexandr Dolgopolov-Milos Raonic

Kevin Anderson-Roger Federer

John Isner-Ernests Gulbis

Julien Benneteau-Novak Djokovic

Kiemelt kép forrása: skysports.com