Indian Wells: Djokovic simán jutott a négy közé

Egy könnyed, 6-1, 6-3-as mérkőzésen jutott be a BNP Paribas Open elődöntőjébe Novak Djokovic a francia Julien Benneteau ellen, aki ATP 1000-es negyeddöntőhöz méltatlanul alacsony színvonalon teniszezett.

Julien Benneteau nem egy rossz teniszező. Alátámasztja ezt a tényt mostani negyeddöntőbe jutása Indian Wells-ben illetve pályafutása során elért kilenc ATP tornadöntője is. Igen ám, csakhogy ebből a kilenc döntőből mindet elveszítette – legutóbb tavaly, Kuala Lumpurban az első ATP döntőjében szereplő portugál Sousa ellen kapott ki úgy, hogy meccslabdája is volt. Elmondható tehát, hogy a nagy pillanatokban és a nagy ellenfelek ellen Benneteau nem tud a tudásához mérten teljesíteni (egykét Federer ellen aratott sikert leszámítva), emiatt a mai mérkőzéstől sem várhattak túl sokat a teniszrajongók.

Félelmeik sajnos beigazolódtak, az első játszmában Benneteau öt nyerő ütés mellé 17-et rontott, és a Djokovic által felkínált ziccer lehetőségeket sem tudta pontokra váltani. Nem meglepő tehát, hogy mindössze egy játékot, a legelsőt tudta megnyerni a francia, és 28 perc után 6-1-re Djokovicé lett a játszma. A második játszma legelején a szerbnek  ismét breaklabdái voltak, és azt hihettük végérvényesen is dűlőre viheti a mérkőzést. Benneteau borzasztóan gyenge játéka azonban elaltatta Djokovicot  – tőle szokatlan hibákat ütött és rossz döntéseket hozott, melyeknek köszönhetően Benneteau nem csak az első adogatójátékát  tudta megfordítani, hanem az azt követő kettőt is breaklabdákat hárítva nyerte meg. A hatodik játékban Djokovic két kettős hibát is ütött, és a mérkőzésen először közel került ahhoz, hogy breklabdát kelljen hárítania. Ez láthatóan kizökkentette a második kiemeltet a fásultságból: simán hozta az adogatását, majd semmire vette el ellenfeléét, és nem is engedélyezett már több játékot számára a mérkőzésen – a végeredmény 6-1, 6-3 lett, Djokovicnak leginkább saját magával és az összpontosítással kellett megküzdenie, mintsem ellenfelével.

A 2011-es bajnok következő ellenfele majd az Isner – Gulbis mérkőzés győztese lesz, a torna utolsó elődöntőjén minden bizonnyal nagyobb küzdelemre számíthatunk, mint Djokovic és Benneteau mérkőzésén.

Végeredmény:

Djokovic (2) – Benneteau – 6-1, 6-3

A kiemelt kép forrása: tennisworldusa.com