SOKK!! Vége del Potro szezonjának!

2014. március 22.
by DGM96

Az argentin óriást újra a csuklója hátráltatja.

Úgy tűnik, a foci-VB éveiben rájár a rúd a 2009-es US Open-bajnokra, ugyanis 2010-ben hasonlóan a kézalatti ízülete, pontosabban annak sérülése tett keresztbe neki, azonban akkor a jobb, most a bal csuklója hátráltatja olyan szinten őt, hogy komolyabb műtét alá kell vetnie magát.

A világranglista 8-dik helyezettje idén már átesett egy kisebb vizsgálaton az Australian Open után Minesotában, ám akkor még nem tűnt súlyosnak a dolog. Az azutáni első versenyén, Rotterdamban, a negyeddöntőben jutott holtpontra a sérülés és az abból következő fájdalmak. A lett Gulbis ellen a fonákját már csak nyeséssel tudta használni, továbbá a rakoncátlankodó bal kéz a szervát megelőző labdafeldobásnál is nehézségeket okozott. Hollandia után Dubai volt a következő állomás, ahol az első körben, egy bukott tie-break-es játszma után feladta a meccset, mely így utólag az utolsó volt számára az évben, hiszen sem a múlt héten Indian Wellsben sem most, Miamiban nem ragadott már ütőt.

el-circuito-atp-1824497w620

Pedig Sydneyben még minden biztató volt…
forrás: canchallena.lanacion.com.ar

Del Potro hamarosan konzultálni fog a minesotai Mayo klinika specialistájával, Dr. Richard Bergerrel, aki a télen elsőfokú csuklórándulást diagnosztizált, nem mellesleg ő végezte a 2010-es operációt is. A műtét várhatóan 8-10 hónapos kihagyásra kényszeríti majd “Tandil tornyát”, emiatt négy év után újra a szezon elejétől nélkülöznie kell a teniszt, így már csak 2015-ben találkozhatunk vele.

Az argentinnak az év hátralevő részében 3930 pontot kellene megvédenie, de játék hiányában ugyanennyitől fog elesni a szezon végére, ami azt jelenti, hogy 340 pontja marad majd. Ennyivel pedig a top 100-ból mindenképp, de még lehet a 150-ből is ki fog esni, így 2015-ben szinte a nulláról kell kezdenie mindent (biztató jel azonban a jövőre nézve, hogy 2011-ben hasonló mélységből felküzdötte magát év végére a top 10 kapujáig).

Mihamarabbi jobbulást, DelPo!  🙁  

kiemelt kép forrása: zimbio.com