ATP: Wawrinka és Raonic is már a 16 között Miamiban

 Hétfő délután a felső ágon is megkezdődtek a harmadik fordulós mérkőzések, ahol a floridai közönség nem láthatott különösebben nagy meglepetést.

A nap első mérkőzésén a kanadai Milos Raonic azzal a Guillermo Garcia-Lopez-zel csapott össze, aki az előző körben kisebb meglepetésre Gael Monfils-ot búcsúztatta. A spanyolnak azonban a bombaszervákat ütő kanadai már túl nagy falatnak bizonyult a délután folyamán. Raonic az első szerváiból 90, a második szerváiból pedig 80 százalékos hatékonysággal hozta az adogatópontjait és egy magabiztos 6/1 6/2-es győzelemmel lépett tovább a legjobb 16 közé, ahol a német Benjamin Becker lesz majd az ellenfele.

Kora este Alexandr Dolgopolov is pályára lépett, mégpedig a szerb Dusan Lajovic ellen. Az ukrán a találkozó elején még nem igazán találta formáját, aminek meg is lett az eredménye, mivel elbukta 6/3-ra a szettet. A második játszmában azonban egy teljesen új Dolgopolov-ot láthatott a floridai közönség és egy 6/0 után következhetett a mindent eldöntő harmadik játszma. A záró részben kőkemény csata folyt a továbbjutásért, amit végül Dolgopolov tudott kiharcolni, miután 7/6-ra hozta a szettet és csatlakozott a legjobb 16 mezőnyébe.

A harmadik forduló előzetesen várt slágermeccse most nem jöhetett létre, mivel a mostanában bombaformában lévő Cilic meglepetésre kikapott az előző körben Eduard Roger -Vasselintől, így a francia mérkőzhetett meg Stanislas Wawrinkával. A svájci, aki Gimeno-Traver ellen némileg megszenvedett, ezen a találkozón már magabiztosabbnak tűnt. Wawrinka valamivel több, mint másfél órát töltött a pályán, a mérkőzést pedig 7/5 6/4 arányban tudta megnyerni és bebiztosította helyét a nyolcaddöntőben.

A harmadik forduló eredményei:

Milos Raonic-Guillermo Garcia-Lopez 6/1 6/2

Benjamin Becker-Aljaz Bedene 6/3 7/5

Stanislas Wawrinka-Edouard Roger-Vasselin 7/5 6/4

Alexandr Dolgopolov-Dusan Lajovic 3/6 6/0 7/6(5)

Kiemelt kép forrása: cbc.ca