ATP: Jöhet a Murray-Djokovic slágermeccs, kiesett Wawrinka és Ferrer is Miamiban

A tegnapi napon már a nyolcaddöntőket rendezték az ATP 1000-es Miami tornán, ahol két újabb magasan kiemelt játékos búcsúzott el a tornától.

Az eddig magabiztosan menetelő Novak Djokovic, a második fénykorát élő Tommy Robredo-val csapott össze. A szerb, aki negyedik címéért harcol Miamiban, ezen a napon is végig kiváló játékot nyújtott spanyol vetélytársa ellen, aminek a vége 6/3 7/5 lett egy közel másfél órás csata után.

A nap slágermeccsének beharangozott Andy Murray-Jo-Wilfried Tsonga találkozó nem várt egyoldalúságot hozott a tegnap este folyamán. Ebben az esztendőben eddig egyik játékos sem mutatott igazából jó formát, azonban ma a britek kedvencétől egy parádés játékot láthatott a floridai közönség. Murray néhány szemet kápráztató ütést bemutatva magabiztosan 6/4 6/1 arányban győzte le francia ellenfelét és készülhet a Novak Djokovic elleni rangadóra.

Stanislas Wawrinka, azzal az Alexandr Dolgopolov-val csapott össze a tegnapi nap folyamán, aki múlt héten Indian Wells-ben Rafael Nadal-nak parancsolt megálljt. A mérkőzést az ukrán kezdte jobban, mivel 6/4-el sikerült magához ragadni a vezetést. Wawrinkának ugyan a második játszmában sem volt gördülékeny a játéka, úgy tűnt kezdte némileg összeszedni magát és 6/3-mal kiharcolta a döntő szettet. A svájci azonban a záró szakaszra elfáradt, Dolgopolov visszavette az irányítást és 6/1-el lezárta a mérkőzést, amivel nem kis meglepetésre kiejtette az Australian Open bajnokot.

nishikori

Nishikori egy őrült csatában győzte le Ferrert
Kép forrása: tennis.si.com

A nap legizgalmasabb találkozója most David Ferrer és Kei Nishikori között zajlott. A spanyol játékos lábsérüléséből visszaérkezve is jól játszott eddig, azonban nehéz mérkőzésre számíthatott, mivel a japánok legmagasabban jegyzett teniszezője az előző körben a mostanában bombaformában játszó Grigor Dimitrov-ot búcsúztatta. Az első játszmában csak úgy szálltak a brékek, mivel mind a két játékos háromszor vette el a másik szerváját és így jutottak el a rövidítésig. A Tiebreak-et végül Nishikori tudta 9-7-re megnyerni. A második játszmában Ferrer dominanciája érvényesült, így egy 6/2-es szett után következhetett a mindent eldöntő harmadik játszma. A záró periódusban egyik teniszező sem tudta gyorsan a maga javára dönteni a találkozót, így jöhetett egy újabb idegölő rövidítés. A Tiebreak valami egészen elképesztő küzdelmet hozott, ahol Ferrer-nek ugyan volt négy mérkőzéslabdája is, azonban ezekkel a lehetőségekkel nem tudott élni. Miután a spanyol képtelen volt lezárni a mérkőzést, Nishikori is megkapta az esélyt 10-9-es vezetésénél, amit nem halasztott el és egy több mint három órás gigászi harcban legyőzte Ferrer-t és bejutott a legjobb 16 közé.

A nyolcaddöntő eredményei:

Alexandr Dolgopolov-Stanislas Wawrinka 6/4 3/6 6/1

Kei Nishikori-David Ferrer 7/6(7) 3/6 7/6(9)

Andy Murray-Jo-Wilfried Tsonga 6/4 6/1

Novak Djokovic-Tommy Robredo 6/3 7/5

Kiemelt kép forrása: sport.yahoo.com