Babos párosban is továbbjutott

Babos Tímea a minap szerezte meg szezonbeli első egyéni WTA mérkőzésgyőzelmét, ma hajnalban pedig párosban is kiharcolta a továbbjutást a fehérorosz Govortsova oldalán Monterrey-ben.

Forrás: babostimea.hu

Forrás: babostimea.hu

Babos és Govortsova első kiemelt párosként indult Monterrey-ben, első mérkőzésükön azonban nem várt rájuk könnyű ellenfél: a háló túloldalán Panova mellett az a Kristina Mladenovic állt, akivel már többször párosozott Timi, sőt, idén Párizsban egészen a döntőig jutottak.

Az első játszma kedvezően alakult a magyar/fehérorosz duó számára: Panovának nem ment az adogatást, amit Timiék ki is használtak és 34 perc alatt bezsebelték az első szettet. A másodikban az ellenfél kezdett jobban, Timi szervajátékát 15-re, Govortsováét pedig 30-ra nyerték el és hamar 3-0-ás előnyre tettek szert. A francia/orosz kettős ugyan egy előnyt elveszített, a tizedik játékban azonban Mladenovic magabiztosan szerválta ki a játszmát.

Következhetett a mindent eldöntő rövidítés, ahol tovább remekeltek Mladenovicék. Hiába vezettek azonban 3-0-ra, Timiék összekapták magukat és 9-8-nál már nekik volt meccslabdájuk. Ez sajnos kihasználatlan maradt, 11-11-nél viszont ismét pontot vesztett Panova, a második meccslabdánál pedig már nem hibázott Babos és Govortsova, így 1 óra 24 perc alatt 6-3, 4-6, 13-11 arányban kiharcolták a továbbjutást.

A következő fordulóban Timiék az Asia Muhammad (109.) és Allie Will (102.) alkotta páros ellen ragadnak ütőt. Mindkét játékos ITF tornákon vitézkedett eddig, Muhammad nyolc, Will pedig kilenc trófeát zsebelt be.