WTA: Cornet, Meusburger és Schiavone is könnyű győzelemmel kezdett Katowicében

A mai napon további első fordulós mérkőzéseket rendeztek meg a katowicei WTA tornán, ahol különösebb meglepetéseket nem figyelhetett meg a lengyel közönség.

A francia Alize Cornet a szerb Vesna Dolonc ellen kezdte meg szereplését Katowicében. A jelenleg világranglista 22. korábban már bebizonyította, hogy nem csak salakon, hanem kemény pályán is jól tud játszani, ezen a mérkőzésen pedig minden megerőltetés nélkül lépett át a jóval esélytelenebb ellenfelét. Cornet-nak 73 percre volt szüksége, hogy 6/3 6/2-re legyőzze Dolonc-ot és bejusson a második fordulóba.

A mai napon a torna hatodik kiemeltje, az oszták Yvonne Meusburger is pályára lépett, ellenfele egy szabadkártyás hazai versenyző volt, a mindösszesen 16 éves Magdalena Frech. A mérkőzésen itt is érvényesült a papírforma, mivel a jóval tapasztaltabb osztrák játékos 6/3 6/1 arányban legyőzte a lengyel közönség legnagyobb bánatára Frech-et.

A korábbi Roland Garros győztes, az olasz Francesca Sciavone eddig ebben az évben finoman szólva sem mutatott kimagasló formát, ezúttal az orosz selejtezőből feljutott Vera Dushevina ellen szeretett volna javítani. Ma az olasz játékos a szebb arcát mutatta, mivel első adogatásából csak hét pontot vesztve 6/0 6/2-re győzte le 58 perc alatt orosz vetélytársát

Holnap még lesznek első fordulós mérkőzéseket, ahol pályára lép a múlt héten Monterreyben nagy meglepetésre döntőt játszó Jovana Jaksic, de a második fordulót is megkezdik Roberta Vinci és Carla Suarez Navarro meccsével is.

Az első forduló eredményei:

Francesca Schiavone-Vera Dushevina 6/0 6/2

Yvonne Meusburger-Magdalena Frech 6/3 6/1

Alize Cornet-Vesna Dolonc 6/3 6/2

Kiemelt kép forrása: cdm.me