WTA: Suarez Navarro és Koukalova is továbbjutott Katowicében

A mai napon első és második fordulós mérkőzéseket is rendeztek a katowicei WTA tornán, ahol a lengyel közönség több kemény csatát láthatott.

A harmadik kiemelt Carla Suarez Navarro a román Alexandra Cadantu ellen szeretett volna negyeddöntőbe jutni. Nehéz mérkőzésre lehetett számítani, mivel a román lány nem rossz formáját Yanina Wickmayer elleni győzelme mutatta. Cadantu nem is kezdte rosszul a mérkőzést és 6/2-vel vezetést szerzett. Ezek után azonban a spanyol játékos feljavult, összeszedte magát és két 6/4-re megnyert játszmával bejutott a legjobb nyolc közé.

A cseh Klara Koukalova is pályára lépett, akinek a német Anina Beck volt az ellenfele. Ez a  találkozó is igen szorosan alakult, ahol a német meg tudta nyerni 6/4-re az első szettet, a folytatásban azonban a cseh játékos fordítani tudott. Koukalova 6/3 6/1-re behúzta a következő két szettet és továbbjutott a negyeddöntőbe.

Ezen a játéknapon még két kiemelt lépett pályára. A hetedik helyen kiemelt Magdalena Rybarikova még az első fordulóban, ahol a francia Claire Feuerstein-t győzte le 6/2 7/5-re. A másik Tsevana Pironkova volt, aki viszont Shahar Peer-től meglepően sima 6/2 6/1-es vereséget szenvedett már a második körben.

Az első forduló eredményei:

Mirjana Lucic-Baroni-Jovana Jaksic 6/3 6/4

Magdalena Rybarikova-Claire Feuerstein 6/2 7/5

A második forduló eredményei:

Klara Koukalova-Anina Beck 4/6 6/3 6/1

Carla Suarez Navarro-Alexandra Cadantu 2/6 6/4 6/4

Shahar Peer-Tesevana Pironkova 6/2 6/1

Kiemelt kép forrása: wtatennis.com