Garcia lett Bogota bajnoknője – ráadásul duplán

Caroline Garcia számára álomszerűen alakult az elmúlt hét, hiszen nem csak első, top10-es játékos felett aratott győzelmének örülhetett, hanem a tornagyőzelmet is elragadta a címvédő Jankovictól.

Garcia egyesben és párosban is bajnok lett Forrás: livetennis.com

Garcia egyesben és párosban is bajnok lett
Forrás: livetennis.com

Az első kiemelt és címvédő Jelena Jankovic kezdte jobban a mérkőzést, már rögtön az első játékban breakelőnyre tett szert. Garcia azonban nem volt rest és rögtön egalizálta az állást, ezt követően pedig többé már nem is került hátrányba: a következő nyolc játékból hatot megnyerve behúzta az első játszmát és a másodikban is 3-1-re vezetett. Jankovic ekkor még észbe kapott és feljött 3-3-ra, de a következő játékban ismét elveszítette az adogatójátékát, Garcia pedig simán szerválta ki a mérkőzést. Az utolsó játékban két ásznak és egy varázslatos tenyeres nyerőnek köszönhetően Jankovicnak esélye sem volt – 6-3, 6-4 lett a végeredmény.

A francia Garcia 0-6-os, top10-es játékosok elleni mérleggel vágott neki a találkozónak, legutóbbi Jankovic ellen elveszített meccsei azonban szorosan végződtek – olyannyira, hogy mindkettőn meccslabdái voltak. Győzelmének köszönhetően Garcia magasan előrébb lesz  majd korábbi legjobb világranglistás helyezésénél: a korábbi legjobbja a 69. hely volt, most azonban a 74.-ről az 51.-re ugrik előre, ahonnan már csak egy hajszál választja el a top50-től.

Az első egyéni WTA tornagyőzelem megszerzése már önmagában is rendkívüli teljesítmény, Garcia azonban a páros tornagyőzelmet is elragadta Lara Arruabarrenával karöltve. A francia lett közel két év óta az első olyan játékos, aki mind egyéniben, mind pedig párosban győzelemmel zárt egy adott tornán – legutóbb Serena Williams mondhatta el ezt magáról az Olimpiai Játékokon.

Arra még régebben volt példa, hogy egy héten belül két francia hölgy is tornagyőzelmet ünnepelhessen – a párhuzamosan zajló katowicei tornán ugyanis Cornet emelhette magasba a trófeát. Egészen 2007-ig kell visszanyúlni a tenisztörténelemben, mikor is októberben Virgine Razzano megnyerte a Japan Opent, Pauline Parmentier pedig Tashkentben diadalmaskodott.

A kiemelt kép forrása: wtatennis.com