Djokovic nem tudja, mikor játszhat újra

2014. április 20.
by Írókéz

 

A monte carlo-i Masters elődöntőjében a címvédő Novak Djokovic, kötéssel a jobb alkarján, láthatóan fájdalmakkal küszködve, vereséget szenvedett Roger Federertől. Amint azt a szerb játékos ma elmesélte, nem tudható, mennyire súlyos a csuklósérülése, és mikor játszhat legközelebb.

Kiderült, hogy a világranglista második helyezettje egész héten csuklófájdalmakkal küzdött. Djokovic elmondta, hogy 10 napja fáj a csuklója, emiatt az első és második fordulós meccse közötti pihenőnapon nem is gyakorolt. Nem segítette a gyógyulást a Guillermo Garcia-Lopez elleni esti, kemény mérkőzés sem: “A tegnapi feltételek nem javították a karom állapotát – hosszú mérkőzés, hosszú labdamenetek, nehéz labdák.”

“” A jó hír az, hogy nincs szükség műtétre, nincs törés , vagy ilyesmi . Tényleg nem tudom a diagnózist , hogy őszinte legyek. Hallottam sok mindent az elmúlt tíz napban . Higgyék el, bonyolult dolog ez.”

Novak Djokovic hihetetlen rekordot állított fel azzal, hogy 23 mérkőzést nyert meg egymás után Masters tornákon. Federer elleni veresége egyúttal 13 ATP-meccses győzelmi sorozatának is véget vetett. A közvéleményt természetesen leginkább az érdekli, hogy a szerb klasszis felépül-e az öt hét múlva kezdődő Roland Garrosra, az egyetlen Grand Slam tornára, amelyet még soha nem sikerült megnyernie.

“Most csak pihenek . Nem tudok teniszezni egy ideig –  meddig, nem tudom . Ez tényleg nem rajtam múlik. Megyek pihenni, és amikor ismét 100%-os leszek, visszatérek a pályára” – mondta Djokovic .

 

Kiemelt kép forrása: www.independent.co.uk