WTA: A tizenhét éves Donna Vekic nyert Kuala Lumpurban

2014. április 20.
by cort

A horvát Donna Vekic győzelmével zárult a 250 ezer dolláros WTA International torna Kuala Lumpurban. 

A 17 éves Donna Vekic, és az első helyen kiemelt Dominika Cibulkova lépett pályára a Kuala Lumpurban megrendezett BMW Malaysian Open mai döntőjében. A legnagyobb kérdés az volt, hogy a fiatal horvát megszerzi első WTA trófeáját, vagy az idei évben jól szereplő szlovák Cibulkova pályafutása ötödik tornagyőzelmének örülhet.

Cibulkova a döntőig bírta Forrás: www.rpctv.com

Cibulkova a döntőig bírta
Forrás: www.rpctv.com

Ahogy egész héten, úgy ma sem volt kegyes a nézőkkel, és a játékosokkal az időjárás. Az első játszmában 3-2 30-15-ös Vekic vezetésnél eleredt az eső, és közel egy órán keresztül állt a játék. A kényszerszünet után a horvát lány hozta az adogatását, és elhúzott 4-2-re, azonban a rutinosabb Cibulkova felszívta magát, és 4-4-re kiegyenlített. Vekic 6-5-nél a rövidítésért adogatott, de nem tudta hozni az adogatását, így az első játszma az első helyen kiemelt szlováké lett 7-5 arányban.

A második szett is hasonló koreográfia szerint alakult, mint az első. Vekic breakkel kezdett, de Cibulkova egyből kiegyenlített, majd a 17 éves horvát 3-1-re meglépett. A következő játékokban hatalmas adok-kapok zajlott a pályán, oda-vissza breakelték egymást a hölgyek. 6-5-nél Vekic a játszmáért adogatott, és a harmadik szettlabdáját kihasználva 7-5-re nyerte a második felvonást.

Jöhetett a mindent eldöntő harmadik szett, amiben Vekic villámrajtot vett, 5-1 arányban elhúzott Cibulkovától. Az Australian Open idei döntőse viszont nem adta könnyen magát, 5-2-nél négy mérkőzéslabdát hárítva breakelte Vekic-et, majd 5-4-nél ismét elnyerte Vekic adogatását, és 5-5-re kiegyenlített. A rövidítésben ismét a fiatal lány kezdett jobban, a térfélcserénél 4-2-es vezetéssel fordult, majd 6-3-nál három mérkőzéslabdához jutott. Az elsőt, összességében az ötödiket még hárítani tudta Cibulkova, de a hatodikat már hozta a horvát lány, és közel három óra alatt, megérdemelten nyerte a BMW Malaysian Opent. Vekic a torna során legyőzte az első, második, illetve a negyedik kiemelt játékost is, és 280 ranglista pont mellett 43 ezer dollárral lett gazdagabb.

D. Vekic (horvát, 7.) – D. Cibulkova (szlovák, 1.) 5-7 7-5 7-6

Kiemelt kép forrása: www.channelnewsasia.com