WTA: Vekic és Cibulkova döntőzik Malajziában

2014. április 20.
by cort

Az első helyen kiemelt Cibulkova, és a hetedik kiemelt Vekic jutott a 250 ezer dollár összdíjazású WTA International torna döntőjébe. 

Donna Vekic Forrás: metro-portal.hr

Donna Vekic
Forrás: metro-portal.hr

A nap első továbbjutója a horvát Donna Vekic volt, aki szetthátrányból felállva nyert a második helyen kiemelt Zhang Shuai ellen. Az első játszmát a kínai hölgy alig húsz perc alatt 6-1 arányban megnyerte, de a folytatásban már a fiatal horvát irányított, és könnyedén hozta a mérkőzést. Vekic ezzel élete harmadik WTA tornadöntőjére készül, és sikere esetén élete első tornagyőzelmét ünnepelheti.

Vekic döntőbeli ellenfele az első helyen kiemelt Dominika Cibulkova lesz, aki a horvát játékoshoz hasonlóan, szintén szetthátrányból hozta az elődöntős mérkőzését. A szlovák hölgy a címvédő Karolina Pliskovával nézett farkasszemet. Az első szettet a hölgyek “Ivo Karlovic”-a 7-6 arányban nyerte, de a cseh játékos a mérkőzés hátralévő részében már nem tudta felvenni a versenyt az egyre jobban játszó Cibulkovával. Hiába a meccsen ütött 17 ász, Cibulkovának ötször is sikerült lebreakelnie Pliskovát, és végül 6-7 6-3 6-3 arányban megnyerte a mérkőzést. A szlovák hölgynek ez volt idei huszonnegyedik mérkőzés győzelme, amivel vezet a hölgyek mezőnyében. Amennyiben Cibulkova megnyeri a vasárnapi döntőt, úgy karrierje ötödik tornagyőzelmét arathatja.

Eredmények:
[1] Dominika Cibulkova (SVK) – [3] Karolina Pliskova (CZE) 6-7 6-3 6-3
[7] Donna Vekic (CRO) – [2] Shuai Zhang (CHN) 1-6 6-3 6-4