ATP: A címvédő, és az első kiemelt döntőzik Romániában

2014. április 26.
by cort

Lukas Rosol – Grigor Dimitrov döntőt rendeznek a bukaresti ATP 250-es tornán.

A nap első továbbjutója a címvédő Lukas Rosol volt, aki a holland Robin Haase-nál bizonyult jobbnak. A mérkőzés nem úgy kezdődött a cseh játékos számára, ahogy azt elképzelte. Az első szettet 6-3-ra elbukta, és a másodikban is breakhátrányba került. Ekkor azonban változott a játék képe, Rosol simán nyerte a saját adogatásait, míg Haase többször elvesztette azokat. A döntő szettben oda-vissza szorongatták egymás adogatójátékait, de a fontos pillanatokban Rosol koncentrált jobban, és jutott a döntőbe.

Rosol döntőbeli ellenfele az első helyen kiemelt Grigor Dimitrov lesz, aki Gael Monfils testén át jutott a fináléba. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik az a szomorú tény, hogy a francia játékos 5-1-es Dimitrov vezetésnél feladni kényszerült a meccset. Monfils a pályára menet rosszul lépett, meghúzta a bokáját, ami a mérkőzés folyamán végig hátráltatta. Dimitrov ezzel idei második, pályafutása harmadik tornagyőzelméért játszhat, és esetleges győzelmével egyre közelebb kerül a top tízhez.

Eredmények: G. Dimitrov (bolgár, 1.) – G. Monfils (francia) 5-1 feladta L. Rosol (cseh) – R. Haase (holland) 3-6 6-3 6-2

Kiemelt kép forrása: twitter.com