Sharapova – Ivanovic döntő lesz Stuttgartban

Sokak szerint a teniszező hölgyek két legszebbike játssza a vasárnapi döntőt Stuttgartban, miután mindkét játékos könnyedén nyerte az elődöntős mérkőzését. 

Sharapovát győzelme után Webber elvitte egy körre Forrás: twitter.com

Sharapovát győzelme után Webber elvitte egy körre
Forrás: twitter.com

Az első mérkőzésen Sharapova az olasz Erranival csapott össze. Az első szett 1-1-ig “szoros” volt, de utána Sharapova kemény játékkal 6-1-re nyerte a játszmát. Elsősorban Errani második szervái voltak sebezhetőek, ami a második szettben is döntőnek bizonyult. Noha Errani a szett elején elvette Sharapova adogatását, ez az előny nem sokáig tartott, az orosz szépség négy játékot nyert zsinórban, majd 6-2-re megnyerte a játszmát. Sharapova ezzel bebiztosította helyét a jövő heti világranglista top tíz játékosa között, valamint már csak egy mérkőzésre van a harmadik stuttgarti trófeájától.

Jó mérkőzést játszott a két szerb Forrás: twitter

Jó mérkőzést játszott a két szerb
Forrás: twitter

A nap másik elődöntőjében két szerb feszült egymásnak Ivanovic és Jankovic személyében. A rendkívül látványos mérkőzés első játszmájában Ivanovic 2-1 után elnyerte honfitársa adogatójátékát, ami a későbbiekben elég is volt a szett megnyeréséhez. A második felvonás elején Jankovic egyből breakelt, de az előny csak néhány játékig tartott, majd a lehető legrosszabbkor 5-5 után ismét elvesztette az adogatását, és Ivanovic a negyedik mérkőzéslabdáját kihasználva megnyerte a mérkőzést.

A döntőbe jutott két hölgy mérlegét Sharapova vezeti 7-2 arányban, és most is ő számít a mérkőzés esélyesének.

Eredmények:

[6] Maria Sharapova (RUS) – [8] Sara Errani (ITA) 6-1 6-2
[9] Ana Ivanovic (SRB) – [5] Jelena Jankovic (SRB) 6-3 7-5