Sharapova szetthátrányból nyerte a stuttgarti Premier tornát

A címvédő Maria Sharapova nyerte a stuttgarti Porsche Tennis Grand Prix-t, miután a döntőben három játszmában legyőzte a szerb Ana Ivanovic-ot. 

Ivanovic itt még az első szett megnyerésének örül Forrás: twitter.com

Ivanovic itt még az első szett megnyerésének örül
Forrás: twitter.com

A nyitó játszmában a szerb szépség villámrajtot vett, bámulatos teniszt bemutatva 5-0 arányban meglépett, és a szettért adogatott. Sharapova, kétszeres címvédő lévén nem hagyta annyiban, kétszer is elvette Ivanovic adogatását, és felzárkózott 5-3-ra. A következő játékban még szorosabbá tehette volna a szettet, ám bukta az adogatását, így az első játszma a szerb játékosé lett 6-3 arányban.

Nem sok jót sejtetett a statisztika Sharapova számára, hiszen amikor döntőben 6-3 arányban bukta az első szettet minden esetben alulmaradt (0-4), míg Ivanovic hasonló mutatói bizakodásra adhattak okot a szerb hölgyért szurkolóknak. Döntőben eddig tizenegyszer nyerte az első szettet, és minden alkalommal a mérkőzést is hozni tudta.

A második szettet is Ivanovic kezdte jobban, 2-1 után elvette a címvédő adogatását. A játékosokhoz ki-be járkáló edzők próbálták tanácsokkal ellátni a két teniszezőt, és ez Sharapova esetében járt sikerrel. Az orosz szépség két breaket csinálva 3-1-ről 6-4-re megfordította a szettet.

"Kockáztass!" - hangzott a tanács a második játszma elején. Sharapova megfogadta, és nyert.  Forrás: twitter.com

“Kockáztass!” – hangzott a tanács a második játszma elején. Sharapova megfogadta, és nyert.
Forrás: twitter.com

A döntő játszma ott folytatódott, ahol a második véget ért. Az egyre magabiztosabban játszó Sharapova mindjárt a szett elején elvette Ivanovic adogatását, aki percről-percre idegesebben, többet hibázva játszott. 3-1 után az orosz ismét breakelni tudott, és végül 6-1 arányban nyerte a szettet. Sharapova ezzel zsinórban harmadszor nyerte meg a stuttgarti tornát, amely valószínűleg bekerült a kedvenc tornái közé, ugyanis ezidáig egyetlen tornát sem tudott kettőnél többször megnyernie.

M. Sharapova – A. Ivanovic 3-6 6-4 6-1