Sharapova és Cibulkova is győzelemmel mutatkozott be Párizsban

Némi csúszással, de megkezdődött a második nap a párizsi Grand Slam-en. A nőknél megkezdte szereplését Maria Sharapova és több magasabban kiemelt játékos is.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Sharapova könnyedén nyert az első fordulóban
kép forrása: rolandgarros.com

Az eső tehát ma se kerülte el a francia fővárost, aminek először Maria Sharapováék nem örülhettek igazán. A korábbi Roland Garros győztes a Philipp Chatrién honfitársa, Ksenie Pervak ellen lépett pályára. A mérkőzést csak dél után lehetett elkezdeni, azonban kettejük találkozója nagyjából megegyezett az esőszünet időtartamával. Az orosz rendkívül agresszívan irányított és nem igazán adott sok esélyt Pervaknak. Sharapova rendkívül jól adogatott végig, első szerváiból 92 %-ban tudta megnyerni a pontokat. A korábbi világelső 6/1 6/2-re győzött és bejutott a második fordulóba, ahol majd Tsevana Pironkova lesz az ellenfele.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Cibulkova meccse is csak egy szettig volt szoros
kép forrása: rolandgarros.com

A két orosszal egy időben Dominika Cibulkova is bemutatkozott Párizsban. A szlovák lánynak egy rutinos francia, Virginie Razzano ellen kellett kiharcolnia a továbbjutást. A világranglista kilencedik nem tudhatott maga mögött sikeres salakpályás felkészülést, mivel Madridban és Rómában is az első forduló jelentette számára a végállomást. Az Australian Open idei finalistájának így volt min javítania Razzano ellen, ami sikerült is neki. Habár kicsit nehézkesen kezdődött számára a találkozó, azonban egy nehezebb szett után már igen jól teniszezett.  Cibulkova miután egy óra leforgása alatt megnyerte 7-5-re az első szettet, elkezdett egyre jobban szerválni és lényegesen több pontot nyert az első adogatásokból. A második szett vége már 6-0 lett, a szlovák a második fordulóban az osztrák Tamira Paszek ellen játszik majd.

A mai nap néhány Top 10-en kívüli játékos is pályára lépett, ahol már megszületett a női verseny első komolyabb meglepetése. A meglepetést a francia közönség legnagyobb öröme lehetett, mivel Paule Parmentier győzelmének örülhettek. A 28 éves hazai játékos ugyanis az olasz Roberta Vinci ellen diadalmaskodott döntő játszmában. Több nagy bravúr nem született, mivel a további kiemeltek hozták a kötelezőt az első fordulóban könnyedén.  Az első fordulóból Flavia Pennetta, Carla Suarez Navarro, Sabine Liscki, Samantha Stosur, Eugenie Bouchard és Alize Cornet is gond nélkül vették az első megmérettetést.

A játéknap folyamán még néhány nagyobb játékos is elkezdi szereplését. Pályára lép a cseh Petra Kvitova és a szerb Jelena Jankovic is.

Az első forduló eredményei:

Paule Parmentier-Roberta Vinci 3/6 6/3 6/2

Yaroslava Shvedova-Lauren Davis 3/6 7/5 6/4

Mona Barthel-Karin Knapp 6/4 6/0

Sabine Lisicki-Fiona Ferro 6/1 7/5

Dominika Cibulkova-Virginie Razzano 7/5 6/0

Tamira Paszek-Alison Van Uytvanck 6/2 7/6(5)

Samantha Stosur-Monica Puig 6/1 6/1

Paulo Ormachea-Romena Oprandi 7/5 6/2

Maria Sharapova-Ksania Pervak 6/1 6/2

Bacsinszky Tímea-Maryna Zanevska 6/1 6/4

Flavia Pennetta-Patricia Mayr-Achleitner 6/2 6/2

Eugenie Bouchard-Shahar Peer 6/0 6/2

Kiemelt kép forrása: rolandgarros.com