Sharapova és Bouchard jutott az elődöntőbe a felső ágon

2014. június 4.
by Airon

Tegnap megkezdődött a női versenyen is a legjobb nyolc végső küzdelme. A negyeddöntők ezúttal a spanyoloknak nem hoztak túl sok szerencsét.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Sharapova ismét nehéz helyzetből állt fel
Kép forrása: rolandgarros.com

A nagy meglepetésre pedig sokáig reális esély volt Garbine Muguruza és Maria Sharapova mérkőzésén. A Serenát kiejtő spanyol lány ugyanis elég könnyedén 6-1-re megnyerte az első játszmát. A második szettben ugyan a korábbi Roland Garros bajnoknő volt break előnybe, mégis 4-5-nél már a meccsben maradásért. A végjátékot viszont a torna hetedik kiemeltje bírta jobban és 7-5-el sikerült kiegyenlítenie. Innentől pedig a korábbi világelső nem kegyelmezett ellenfelének. Egyre jobban elkezdett dominálni, ráadásul brutális nyerőivel ellenfele nem tudott már sokat kezdeni. Muguruza látszólag teljesen elkészült erejével a harmadik játszmára, mivel riválisa teljes mértékben bedarálta. A döntő szett 6/1 lett, így Sharapova tovább küzdhet pályafutása második párizsi diadaláért.

TENNIS - INTERNATIONAUX DE FRANCE 2014

Bouchard elképesztő küzdelemben jutott az elődöntőbe
Kép forrása: rolandgarros.com

A másik elődöntőben Carla Suarez Navarro szeretett volna pályafutása első Grand Slam elődöntőjébe kerülni. Ebben a feladatban kemény feladatot kapott, mivel Eugenie Bouchard igen jó formában volt idén. A mérkőzést a spanyol kezdte jobban, azonban mégis a rövidítés döntötte el, hogy ki nyeri az első szettet. A Tiebreak-ot a kanadai nyerte, ez viszont nem kedvetlenítette el vetélytársát. Suarez Navarro ugyanis igen könnyedén ki tudott egyenlíteni, jöhetett a döntő játszma. Egy ideig úgy tűnt, hogy a világranglista tizenötödik ezzel lendületbe került és a záró szakaszban is előnybe tudott kerülni. Ez a break azonban nem bizonyult elégnek a spanyol számára. Bouchard fantasztikus nyerőinek köszönhetően előbb visszajött, majd meg is fordította a mérkőzést. A döntő játszmát 7-5-re hozta, így az Australian Open után újra Grand Slam elődöntőbe jutott.

Hamarosan az alsó ágon is megkezdődnek a negyeddöntők a női versenyen. A Chatrién a tavalyi döntős Sara Errani és a német Andrea Petkovic harcol az elődöntőbe jutásért. A Lenglen-en pedig Svetlana Kuznetsova játszik Simona Halep ellen.

A negyeddöntő eredményei:

Maria Sharapova-Garbine Muguruza 1/6 7/5 6/1

Eugenie Bouchard-Carla Suarez Navarro 7/6(4) 2/6 7/5

Kiemelt kép forrása: rolandgarros.com