Halep-Lisicki negyeddöntő a felső, és cseh elődöntő az alsó ágon

2014. július 2.
by cort

Sharapova és Serena kiesésével felcsillant a még versenyben lévő játékosok szeme: Itt az idő, wimbledoni bajnok lehetek! 

Forrás: twitter.com

Forrás: twitter.com

A mai nap első továbbjutója Simona Halep volt, aki a kazah Zarina Diyas ellen nyert 6-3 6-0 arányban. A mérkőzés az első játszma közepéig még kiegyenlített volt, de 4-3 után Halep nyolc játékot nyerve végül simán hozta a meccset. A román hölgy ezzel élete első wimbledoni negyeddöntőjét játszhatja, és Bouchard mellett ő az a játékos, aki ebben az évben mindhárom Grand Slam tornán legalább a negyeddöntőig jutott. Halep következő ellenfele egy igazi Wimbledon-specialista, a német Sabine Lisicki lesz, aki zsinórban ötödször tud bekerülni a torna legjobb nyolc játékosa közé. Lisicki három játszmában győzött a kazah Yaroslava Shvedova ellen. A közel két órán át tartó mérkőzés végeredménye: 6-3 3-6 6-4.

Kialakult az elődöntő párosítása az alsó ágon. Elsőként Lucie Safarova jutott karrierje során először Grand Slam tornán a legjobb négy közé, miután 58 perc alatt, 6-3 6-1 arányban legyőzte az orosz Ekaterina Makarovát. A cseh hölgy az idei évben rendkívül jól játszik, de a jó játék mellé eddig elmaradtak az eredmények. Lehet épp Wimbledonban jön ki a lépés? Elképzelhető, hiszen az idei tornán még játszmát sem vesztett, és története kezd kicsit hasonlítani Marion Bartoliéhoz. Mindenki esélyes, csak ő nem.  Safarova további menetelését honfitársa, a szintén balkezes Petra Kvitova állíthatja meg. Kvitova a korábbi junior világelső, szintén cseh Barbora Zahlavova Strycova ellen nyert 6-1 7-5-re. Safarova és Kvitova eddigi mind az öt összecsapását a 2011-es wimbledoni bajnoknő nyerte, igaz a legutóbbit alig néhány hete szintén füvön, csak három játszmában, és döntő szett tie-breakben.

A hozzászólások le vannak zárva.