Hamburg 1. nap: Pályán a tehetségek egymás ellen, a rutin legyűrte a fiatalságot

2014. július 14.
by Airon

A mai napon megkezdődött a hamburgi ATP verseny. A német közönség több döntő szettes találkozót láthatott a nyitó napon.

A torna legmagasabban jegyzett játékosai egyelőre még pihenhettek, mivel Ferrerék csak a második körben kapcsolódnak be a küzdelmekbe. Addig több a húszas éveiben járó tehetség kezdhette meg szereplését a német tornán, volt akik egymás ellen tették meg ezt.

thiem

Jól kezdett Thiem Hamburgban
Kép forrása: atpworldtour.com

Az osztrák Dominic Thiem és a cseh Jiri Vesely találkozóján a Wiener Neustadt-i fiú sokkal esélyesebbnek számított és ez be is bizonyosodott. Thiem az első játszmában még nehézkesen jutott előnyhöz, onnantól azonban nem jelentett számára különösebb problémát ellenfele legyőzése. A második szett már 6/0 lett, a következő körben a spanyol Marcel Granollers már egy nehezebb akadály lehet a 20 éves teniszező számára. Egy másik érdekes találkozót is megrendeztek Filip Krajnovic és Jan-Lennard Struff között. A német játékosról mostanában sok jót lehetett hallani, ma azonban talán túlságosan is bekezdett szerb riválisa ellen. Ez egy könnyű meccsnek indult, aminek meglepőbb vereség lett a vége. Egy 6/1-es első játszma után Sombor szülöttjének nagy erőt adott az óriási küzdelemben megnyert 7-5-ös második szett. A záró periódusban Krajnovic megőrizte a lendületét és kiejtette Struff-ot.

brown

Brown két játszmában jutott tovább Carreno Busta ellen
Kép forrása: article.wn.com

A rutin és az évek-minden sportban jól jön, ezt az első fordulóban is láthattuk. Több feltörekvő játékosnak egy rutinosabb ellenfél okozta a vesztét a hamburgi verseny első játéknapján. Pablo Carreno Busta az elmúlt időben jó eredményeket tudhat maga mögött salakon, Dustin Brown mégis túl kemény volt a 23 éves spanyol számára. Az első játszmát a rövidítés döntötte el, majd a jamaikai születésű német fiú abszolút a maga javára fordította a mérkőzést. Brown azonban a következő körben egy újabb spanyollal nézhet farkasszemet, mivel Fernando Verdasco lesz az ellenfele. Pablo Andujar is egy nála hét évvel fiatalabb Mate Delic-el találta magát szembe. A horvát fiúnak remekül ment a játék a selejtezőben, spanyol vetélytársa viszont már túl erősnek bizonyult. Ezt az eredmény meg is mutatta, mivel Andujar 6/4 6/2-re tudott nyerni, így Bellucci ellen egy érdekes mérkőzésre számíthat.

Holnap már becsatlakoznak a legmagasabban jegyzett teniszezők is a hamburgi versenybe. Kora este Ferrer játszik a kazah Mikhail Kukushkin ellen, valamint Tommy Robredo is megkezdi szereplését a német kikötővárosban.

Az első forduló eredményei:

Mikhail Kukushkin-Marsel Ilhan 6/2 6/2

Dustin Brown-Pablo Carreno Busta 7/6(5) 6/3

Pablo Andujar-Mate Delic 6/4 6/2

Tobias Kamke-Jarkko Nieminen 6/3 4/6 6/2

Benoit Paire-Andrey Golubev 1/6 6/1 7/6(4)

 Gastao Elias-Albert Montanes 6/4 6/3

 Daniel Gimeno-Traver-Teymuraz Gabashvili 6/2 6/3

 Dominic Thiem-Jiri Vesely 7/5 6/0

Dusan Lajovic-Kenny De Schepper 6/3 6/2

Filip Krajnovic-Jan-Lennard Struff 1/6 7/5 6/2

Kiemelt kép forrása: tennisnet.com

A hozzászólások le vannak zárva.