Bastadban Barthel, Isztambulban Wozniacki lett a tornagyőztes

Az előző héten két WTA International tornát rendeztek. Míg az egyik a papírforma, addig a másik a meglepetések tornája lett. 

Bastad, Svédország

Barthel Scheepers fölé magasodott Bastadban Forrás: twitter.com

Barthel Scheepers fölé magasodott Bastadban
Forrás: twitter.com

Nem gyakran fordul elő, hogy a második fordulót követően egyetlen kiemelt se maradjon állva egy WTA torna főtábláján. Az idei Collector Swedish Openen ez a különleges helyzet állt elő, aminek leginkább Mona Barthel örülhetett. A német játékos a kiemeltek korai búcsúját kihasználva élete harmadik tornagyőzelmét aratta, miután az év utolsó salakpályás tornáján 6-3 7-6 arányban legyőzte a dél-afrikai Chanelle Scheeppers-t.

Isztambul, Törökország 

Az első két kiemelt döntőjét hozta a TEB BNP Paribas Istanbul Cup, ahol az első helyen rangsorolt Caroline Wozniacki a vártnál könnyebben, 6-1 6-1 arányban győzött az olasz Roberta Vinci ellen. A volt világelső túl erős ellenfél volt a két héten belül második tornadöntőjét játszó Vincinek, aki ötször is elvesztette adogatását, míg a hat break lehetőségéből egyet sem tudott kihasználni. Wozniacki ezzel pályafutása huszonkettedik tornagyőzelmét aratta, és a világranglistán Erranit illetve Pennettát megelőzve két pozíciót javított korábbi helyezésén.

Kiemelt kép forrása: genelgundem.com

A hozzászólások le vannak zárva.