Kanadai házidöntő lesz Washingtonban

Milos Raonic és Vasek Pospisil küzdenek majd meg a Washingtonban zajló Citi Open trófeájáért a vasárnap este kezdődő döntőben.

A top10-be jutás után meglehet az idei első tornagyőzelem is Forrás: atpworldtour.com

A top10-be jutás után meglehet az idei első tornagyőzelem is
Forrás: atpworldtour.com

Az Amerikai Egyesült Államok fővárosában két kanadai játékos jutott be a US Open sorozathoz tartozó ATP 500-as torna döntőjébe, a wimbledoni elődöntős Raonic mellett Vasek Pospisil is be tudta verekedni magát a fináléba.

A tornán második kiemeltként szereplő Raonic 15 ászt ütött és 91%-ban nyert pontot az első adogatásai mögött, ami nagyban hozzájárult a Donald Young felett aratott 6-4, 7-5-ös győzelméhez. A 23 éves játékos két alkalommal tudta elvenni ellenfele adogatását – minkét játszmánál a végjátékban – és 75 perc alatt ki is alakította a végeredményt. Raonic, aki még nem veszített játszmát a versenyen, pályafutása hatodik ATP tornagyőzelmére készül. Legutóbb tavaly októberben került közel a sikerhez, ám Tokióban Del Potro bizonyult a jobbnak.

Washingtonban honfitársa, Vasek Pospisil ellen esélyesként indul majd a vasárnap esti döntőben. A világranglista 36. helyén álló játékos utolsó öt tornájából négyen is bejutott a legjobb nyolc közé, és Raonichoz hasonlóan ő is remekelt Wimbledonban: Jack Sockkal az oldalán megnyerte a férfi páros küzdelmeit.

A tornán korábban az első kiemelt Berdychet is búcsúztató játékos elődöntőbeli ellenfele Richard Gasquet volt, akit egy szoros mérkőzésen, 6-7, 6-3, 7-5 arányban tudott legyőzni. A döntő játszmában 3-0-ás előnybe került Gasquet, ám ezt követően kétszer is elveszítette az adogatójátékát. Pospisil tíz ászt ütött a találkozón, első szervái mögött pedig 68%-ban nyert pontot, ami csak 1%-al volt jobb Gasquet teljesítményénél. Pospisil az elődöntő előtt még a péntekről esőszünet miatt elhalasztott mérkőzését is kénytelen volt befejezni Giraldo ellen, melyet ugyancsak döntő játszmában sikerült megnyerni.

Raonic és Pospisil eddig egyszer találkozott egymással a touron, tavaly a Rogers Cup elődöntőjében Raonic tudott nyerni döntő szett tie-breakben.

Oddsok: Raonic – 1,23 ; Pospisil – 4,08.

ATP 500, Washington, elődöntők:

Raonic – Young – 6-4, 7-5

Pospisil – Gasquet – 6-7, 6-3, 7-5

A kiemelt kép forrása: ctvnews.ca

A hozzászólások le vannak zárva.