US Open 2014: A 17 éves Bencic a US Open elődöntőjének kapujában

2014. szeptember 1.
by cort

Jelena Jankovic – Lucie Safarova mérkőzés helyett Belinda Bencic – Shuai Peng összecsapást rendeznek a US Open női egyes negyeddöntőjében, miután meglepetésre a két esélytelenebbnek tartott játékos jutott a legjobb nyolc közé. 

Tovább menetel a két skalpgyűjtő játékos a US Open női mezőnyében. A 17 éves svájci Belinda Bencic a német Kerber búcsúztatása után a kilencedik helyen kiemelt Jelena Jankovic ellen lépett pályára. Az új Hingis-nek is kikiáltott Bencic kezdte jobban a mérkőzést, de a gyors breakelőny csak feltüzelte Jankovic-ot, aki 5-3-ra fordított,  5-4-nél a játszmáért adogathatott. A sokkal tapasztaltabb, és a mérkőzés ezen szakaszában jobban játszó szerb játékosnak a legrosszabbkor remegett meg a keze, három játszmalabdát sem tudott értékesíteni, és a hibáinak köszönhetően a rövidítést is elbukta. A második szettben ismét Bencic kezdett jobban, de a gyorsan megszerzett breakelőnyre ezúttal jobban vigyázott, és 6-3 arányban megnyerte a második játszmát. Bencic ezzel élete első (és feltehetően nem az utolsó) Grand Slam negyeddöntőjébe jutott, legutóbb ilyen fiatalon nyolc évvel ezelőtt Vaidisovának sikerült ezt a bravúrt végrehajtania.

Bencic ellenfele a negyeddöntőben a páros specialista Shuai Peng lesz, aki ismét egy kiemelt játékost fektetett két vállra. Agnieszka Radwanska és Roberta Vinci után Lucie Safarován volt a sor, hogy megálljt parancsoljon a kínai játékosnak, de a wimbledoni elődöntős játékos mindkét játszma elején hamar breakhátrányba került, ahonnan már nem tudott fordítani, így Peng 6-3 6-4 arányban nyert, és jutott karrierje első Grand Slam elődöntőjébe.

B. Bencic (svájci) – J. Jankovic (szerb, 9.) 7-6 6-3

S. Peng (kínai) – L. Safarova (cseh, 14.) 6-3 6-4

Kiemelt kép forrása: twitter.com

A hozzászólások le vannak zárva.