US Open 2014: Serena Pennetta ellen menetelhet tovább

2014. szeptember 2.
by cort

Serena Williams nem szeretne Sharapova, Halep, Radwanska és Kvitova sorsára jutni, és ennek megfelelően magabiztosan menetel következő Grand Slam-trófeája felé. 

Pennetta rendesen megizzadt Dellacqua ellen Forrás: twitter.com

Pennetta rendesen megizzadt Dellacqua ellen
Forrás: twitter.com

A hétfői nap első továbbjutója a tavalyi elődöntős Flavia Pennetta volt, aki az ausztrál Casey Dellacqua ellen nyert két játszmában. Az olasz hölgy az első szettben még megizzadt, sokáig úgy tűnt, hogy a szett sorsáról a rövidítés fog dönteni, de Pennetta a lehető legjobbkor elvette ellenfele adogatását, és 7-5 arányban behúzta a játszmát. A második szettben továbbra is idegesen játszottak a játékosok, de a két hölgy közül az olasz bírta jobban idegekkel, és az ekkor már hibát hibára halmozó ausztrál ellen 6-2-re, könnyedén nyerte a játszmát.

Aligha lesz elég ez a játék a negyeddöntőben, ahol Pennetta a címvédő Serena Williams ellen lép pályára. A világelső amerikai az észt Kaia Kanepi felett aratott rutingyőzelmet. Kanepi egy percig sem tűnt megilletődöttnek, Stosur és Suarez Navarro kiejtése után magabiztosan lépett pályára, többszöri hátrányból is visszaküzdötte magát a mérkőzésbe, de Serena ellen ez is kevés volt. A tornára csúcsformában érkező Williams a wimbledoni fiaskó óta egyre jobban játszik, és riválisai korai búcsúja miatt több szakíró már most odaadná neki a győztesnek járó serleget. És amit talán év elején senki sem gondolt volna: Serenának idén ez az első Grand Slam negyeddöntője, a másik három tornán már korábban búcsúzni kényszerült.

S. Williams (amerikai, 1.) – K. Kanepi (észt) 6-3 6-3

F. Pennetta (olasz, 11.) – C. Dellacqua (ausztrál, 29.) 7-5 6-2

Kiemelt kép forrása: twitter.com

A hozzászólások le vannak zárva.