US Open 2014: Wozniacki – Peng elődöntőt rendeznek az alsó ágon

2014. szeptember 3.
by cort

Shuai Peng – Caroline Wozniacki elődöntőt rendeznek az alsó ágon, miután mindkét játékos simán győzött a negyeddöntőben.

Belinda Bencic: Talán jövőre Forrás: twitter.com/wtatennis

Belinda Bencic: Talán jövőre
Forrás: twitter.com/wtatennis

A nap első negyeddöntőjében a kínai Shaui Peng, és a svájci Belinda Bencic lépett pályára. A mérkőzés esélyese a svájci lány volt, de Peng szinte hibátlan játékkal rukkolt elő. A 24 nyerőt ütő kínai számára döcögősen indult a mérkőzés, az első adogatójátékában break labdákat volt kénytelen hárítani, de utána megtalálta a ritmust, és 6-2 6-1 arányban nyerte a mérkőzést. Peng ezzel élete első Grand Slam elődöntőjére készülhet, míg az idegesen játszó Bencic ezen a tornán megmutatta, hogy hamarosan a legmagasabb szinten is számítani kell rá.

Még az első mérkőzésnél is simább meccset játszott az olasz Sara Errani, és a volt világelső Caroline Wozniacki. A két játékos a nagy páratartalom mellett az erős széllel is kénytelen volt megbirkózni, ami a dán játékosnak ment jobban. Az első szettben Errani hiába ütögette vissza becsülettel a labdákat a pályára, a hosszabb labdamenetek végén Wozniacki keze elsült, és megszerezte a pontot. A második szettben már kezdeményezőbb, támadóbb tenisszel próbálkozott Errani, de ez is csak arra volt jó, hogy hibát hibára halmozva beleszaladjon egy demoralizáló 6-0 6-1-es vereségbe. Wozniacki ezzel pályafutása ötödik Grand Slam elődöntőjébe jutott, és egy Peng elleni győzelem esetén 2009 után ismét US Open döntőben szerepelhet.

C. Wozniacki (dán, 10.) – S. Errani (olasz, 13.) 6-0 6-1

S. Peng (kínai) – B. Bencic (svájci) 6-2 6-1 

Kiemelt kép forrása: wtatennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.