US Open: Federer és Berdych is bejutott a nyolc közé

Roger Federer csatlakozott Djokovichoz, Murray-hez és Wawrinkához, miután három játszmában nyert Bautista-Agut ellen a US Open férfi nyolcaddöntőinek második játéknapján. Raonic búcsúja után a keddi játéknap sem múlt el top10-es kieső nélkül: Grigor Dimitrovot Gael Monfils múlta felül.

Gael Monfils az egyetlen talpon maradt francia játékos Forrás: atpworldtour.com

Gael Monfils az egyetlen talpon maradt francia játékos
Forrás: atpworldtour.com

A nappali programban két francia is pályára lépett, Monfils Dimitrov, Simon pedig Cilic ellen igyekezett kiharcolni a nyolc közé jutást. A világranglista nyolcadik helyén álló bolgár teniszező számított az esélyesebbnek, a mérkőzésen azonban képtelen volt koncentrálni a fontos pillanatokban. Monfils higgadtan teniszezett, a győzelemhez pedig elég volt megvárnia, hogy a játszmák végén Dimitrov szétessen fejben. Mindhárom szettet a végjátékban tudta megnyerni, pedig a másodikban ellenfelének két játszmalabdája is volt a tie-breakben. Monfils pályafutása során először tudta egy szezonon belül két Grand Slam tornán is a nyolc közé verekedni magát, idén a Garroson játszhatott negyeddöntőt, ahol kikapott Murray-től. A US Openen másodszor próbálhatja meg kiharcolni az elődöntőbe jutást.

Cilic harmadszor játszhat negyeddöntőt a US Openen Forrás: atpworldtour.com

Cilic harmadszor játszhat negyeddöntőt a US Openen
Forrás: atpworldtour.com

Marin Cilic hét év óta nem volt képes legyőzni Gilles Simont, Grand Slam tornákon pedig két ötszettes vereséget is elkönyvelhetett már a francia ellen. Legutóbb idén Ausztráliában járt így, pedig 2-1-re még ő vezetett. A 2-1-es vezetés ezúttal is megvolt a horvátnak, a negyedik játszma elvesztése után pedig bizonyára megszólaltak azok a bizonyos vészharangok a fejében. Ezúttal azonban Cilic volt az, aki jobban koncentrált a döntő játszmában és annak ellenére tudott nyerni, hogy több ki nem kényszerített hibát ütött, mint nyerőt.

Az esti programban a második kiemelt Federer számára nem bizonyult nehéz ellenfélnek a spanyol Bautista-Agut, aki a nyolcaddöntőbe vezető útján csak nyolcvanon kívüli játékossal találkozott. Bautista-Agut először lépett pályára az Arthur Ashe stadionban és ennek megfelelően elég idegesen kezdte a mérkőzést. Hamar dupla breakhátrányba került, melyek közül egyet ugyan visszavett, de a játszma a rendkívül agresszívan teniszező svájcié lett. Federer a mérkőzés során több, mint ötvenszer ment fel a hálóhoz és az utolsó 18 játékból 13-at megnyerve kialakította a 6-4, 6-3, 6-2-es végeredményt. Federer öt év után először juthat be a US Open döntőjébe, ehhez legközelebb Monfilson kell átverekednie magát.

A másik esti mérkőzésen Tomas Berdychnek nem okozott gondot a Gulbist verő fiatal Thiem legyőzése, a cseh teniszező 6-1, 6-2, 6-4 arányban nyert és Ciliccsel mérkőzik majd az elődöntőbe jutásért.

Szerdán a legjobb nyolc között Wawrinka – Nishikori és Djokovic – Murray találkozókat rendeznek.

US Open, férfi egyes, nyolcaddöntő:

Monfils (20) – Dimitrov (7) – 7-5, 7-6, 7-5

Cilic (14) – Simon (26) – 5-7, 7-6, 6-4, 3-6, 6-3

Federer (2) – Bautista-Agut (17) – 6-4, 6-3, 6-2

Berdych (6) – Thiem – 6-1, 6-2, 6-4

A kiemelt kép forrása: usopen.org

A hozzászólások le vannak zárva.