US Open 2014: Serena a bajnok!

2014. szeptember 8.
by cort

Az első helyen kiemelt Serena Williams győzelmével zárult az év utolsó Grand Slam tornája.

Barátnők egymás ellen Forrás: twitter.com

Barátnők egymás ellen
Forrás: twitter.com

Serena hatodszor, vagy Caroline először? Ez volt a kérdés a tegnapi US Open női egyesének döntője előtt. A tizenhétszeres Grand Slam-bajnok Williams mindenkin átgázolt a döntőbe vezető úton, a legszorosabb játszmáját is 6-3 arányban nyerte, és Wozniacki ellen is ő számított a mérkőzés esélyesének. A dán szépség mellett szólt, hogy az utóbbi pár hónapban élete formájában játszik, és az utóbbi két mérkőzésükön is nyert helyzetből, három játszmában kapott ki Serenától.

Az első, breakekben bővelkedő játszmában Serena kezdett jobban, 2-0 arányú vezetésre tett szert, és onnantól Wozniacki már csak a hátát nézte a kétszeres címvédő amerikainak. Williams a tőle megszokott támadó teniszt játszotta, amire a dán hölgynek nem volt ellenszere. Az egész tornán bombaformában teniszező Serena 6-3 arányban nyerte a szettet, ami nem sok jót ígért Wozniackinak: Serena a US Openen 71 alkalommal nyerte meg az első szettet, és abból 70 mérkőzésen győztesen hagyta el a pályát. Az egyetlen vereségét még 2004-ben Jennifer Capriati ellen szenvedte el.

A második játszma ismét Serena-breakkel indult, és az alárendelt szerepet játszó Wozniackin már látszódtak a kétségbeesés jelei. Hiába sikerült magasabb fokozatba kapcsolnia a volt világelsőnek, a kétszeres címvédő Serena ezen az estén sebezhetetlen volt. Az egész mérkőzésen mindössze egy (!!!) nyerőt ütő Wozniacki (a másik három nyerő ütését fogadhatatlan adogatásból szerezte) próbált kapaszkodni, 5-3-nál ismét elvesztette az adogatását, és pályafutása során másodszor is alulmaradt a US Open döntőjében.

Hatodszor szerepel Serena neve a tábla közepén Forrás: twitter.com

Hatodszor szerepel Serena neve a tábla közepén
Forrás: twitter.com

Serena győzelmével tizennyolcadik Grand Slam-trófeáját emelhette a magasba, amivel beérte a szintén amerikai Chris Evertet és Martina Navratilovát, és már csak Steffi Graf (22 GS) illetve Margaret Court (24 GS) áll előtte több Grand Slam-győzelemmel. Williams a trófea mellett egy négy millió dolláros csekkel is gazdagodott, ebből három milliót a US Openen aratott győzelméért, a bónusz egy milliót pedig a US Open Series, illetve a US Open együttes megnyeréséért tehetett zsebre, ez az összeg pedig az eddigi legnagyobb nyeremény a tenisz történetében.

S. Williams (amerikai, 1.) – C. Wozniacki (dán, 10.) 6-3 6-3

Kiemelt kép forrása: twitter.com

A hozzászólások le vannak zárva.