Goffin lett Metz bajnoka!

2014. szeptember 21.
by Airon

Egy elképesztő hét után öt év után először nem hazai bajnoknak tapsolhatott a Metz-i publikum. David Goffin parádés teniszét folytatva két játszmában győzött a fináléban Joao Sousával szemben.

goffinsousa

Goffin és Sousa tekintete a finálé előtt
Kép forrása: twitter.com

Egy döntő, aminek főleg a francia közönség nem örülhetett, Utoljára 2007-ben fordult elő, hogy hazai játékos nélkül rendezték a finálét. Azon a mérkőzésen Tommy Robredo diadalmaskodott az akkor még csak szárnyait bontogató Andy Murray ellen. Mind a két játékos parádés eredményeket ért el ezen a tornán, mivel a belga a negyeddöntőben Tsongát ejtette ki, a portugál pedig az elődöntőben a mostanában rendkívül jól teniszező Monfilsot győzte le. A két teniszezőnek ráadásul következhetett a US Open mérkőzésük visszavágója, ahol pár héttel korábban Goffin három sima szettben verte döntős ellenfelét. Az eredmény akkor 6/4 6/2 6/0 volt, Sousának akadt bőven oka a revánsra.

goffin5

Goffin ismét parádés teniszt húzott elő a tarsolyából
Kép forrása: atpworldtour.com

A mérkőzés elején Goffin diktálta a tempót, aki elképesztő keményen ütötte a labdákat mind a két oldalról. Előbb rendesen kimozgatta vetélytársát, majd irgalmatlan erővel nyerőt ütött vagy egyszerűen csak rákényszerítette Sousát a hibára. Goffin 1-1-nél elvette a portugál adogatójátékát és a játszma további részében a lendületét sikeresen megtartotta. A belga viszonylag kevés hibával teniszezett, emellé pedig a dinamika és a gyorsaság is társult. Sousának az első játszmában hiába volt két break lehetősége, Goffin végig tudta vinni a szett elején megszerzett előnyt. A torna nyolcadik kiemeltje 6/4-re nyerte meg a nyitó szettet. A második játszmában ráadásul ismét hamar jött a break Goffin részéről, és látva játékát, egyre kevesebben tettek volna Sousa győzelmére. 2-1-nél ugyan volt esélye neki a visszabreakre, azonban Goffin ismét előhúzta a varázslatot. Két ász és egy mesébe illő röpte, egyszerűen nem lehetett megtörni a belgát. A két fél eljutott 5-3-ig, ahol Sousa már a mérkőzésben maradásért adogatott. A verseny hatodik kiemeltje pedig hiába küzdött a döntő szett kiharcolásáért, nem tudott mit kezdeni ezzel a helyzettel. A 23 éves játékos ellenfele hibájának köszönhetően lezárta a mérkőzést és két játszmás győzelmével életében először lett Metz bajnoka.

David Goffin pályafutása második tornagyőzelmét aratta idei kitzbüheli sikere után. Nem lehet tudni milyen eredményeket ér el idén még Goffin, de a mai játékát megfigyelve komoly veszélyeket tud okozni, ha ezt a szintet más meccsen is tartani tudja.

A döntő eredménye:

David Goffin(8)-Joao Sousa(6) 6/4 6/3

Kiemelt kép forrása: deredactie.be

A hozzászólások le vannak zárva.