Meglepetések nélkül rajtolt a pekingi China Open

2014. szeptember 29.
by cort

Kialakult a legjobb harminckettő mezőnye az év utolsó Premier Mandatory tornáján, a Pekingben zajló China Openen.

A forduló legnagyobb mérkőzését játszotta a címvédő Serena Williams és a világranglista hetvenedik Silvia Soler-Espinosa. A világranglista vezető amerikai hölgy rendkívül rosszul kezdte a mérkőzést, rengeteg hibával játszott, aminek egy törött ütő, és egy 5-0-ás Soler-Espinosa vezetés lett az eredménye. 5-0 után a spanyol játékos a játszmáért adogathatott,  de hiába harcolt ki három szettlabdát, Serena mindet visszaverte, és ezután már a tőle megszokott játékot mutatva 7-5-re megfordította az első szettet, a második játszma pedig már a papírformának megfelelően 6-2-vel ért véget.

Ivanovic túl nagy falat volt Bencic-nek Forrás: celebmafia.com

Ivanovic túl nagy falat volt Bencic-nek
Forrás: celebmafia.com

Serena legnagyobb ellenfelei, az orosz Maria Sharapova és a román Simona Halep viszont könnyedén vették az első fordulót. A wuhani tornán meglepő vereséget szenvedő hölgyek mindössze öt játékot engedtek ellenfeleiknek. Még náluk is simábban jutott tovább a kilencedik helyen kiemelt Ana Ivanovic, pedig a szerb szépség a jövő egyik legnagyobb tehetségével, a svájci Belinda Bencic-csel mérkőzött, és aratott sima 6:2 6:1 arányú győzelmet.

A második körbe automatikusan kvalifikálta magát a Wuhanban elődöntőbe jutó négy játékos, de a kvartett tagjai a második fordulóban egyből nehéz mérkőzés elé néznek. A meglepetésre elődöntőt játszó Elina Svitolina Maria Sharapovával, míg Caroline Wozniacki Samantha Stosur ellen kezd. Nem kapott könnyebb ellenfelet a finalista Bouchard sem, akinek a német Sabine Lisickit kell legyőznie a legjobb tizenhat közé jutásért, míg Petra Kvitovának a US Open elődöntős Shuai Peng okozhat nem kis fejtörést.

A második fordulóban a már felsorolt mérkőzéseken kívül további érdekes összecsapások várhatók, elég csak a Suarez Navarro – Pennetta, vagy éppen a Vinci – Radwanska mérkőzésre gondolni.

Az első forduló eredményei, és a sorsolása itt olvasható.

Kiemelt kép forrása: gettyimages.in

A hozzászólások le vannak zárva.