Sharapova már negyeddöntős, Wozniacki korán búcsúzott Pekingben

Négy mérkőzéssel folytatódtak a Pekingben zajló China Open küzdelmei, ahol elsőként jutott a negyeddöntőbe a negyedik helyen kiemelt Maria Sharapova. 

Felemás mérkőzésen van túl Sharapova Forrás: twitter.com

Felemás mérkőzésen van túl Sharapova
Forrás: twitter.com

Közbeszólt az eső, így csak négy mérkőzést tudtak lejátszani az 5,4 millió dollár összdíjazású China Open mai napján. A második fordulóból hátramaradt három mérkőzésén pályára lépett a wuhani győztes Kvitova, a Wuhanban elődöntős Wozniacki, és az idén Serenát háromszor legyőző Cornet. Közülük a legkönnyebb dolga a francia Alize Cornet-nak volt, aki az amerikai Lauren Davis ellen folytathatta menetelését. Az első fordulóban Jelena Jankovic-ot búcsúztató francia hölgy magabiztosan 6-2 6-1 arányban győzedelmeskedett, és a következő körben az ausztrál Samantha Stosurral játszik. Azzal a Stosurral, aki némi meglepetésre két játszmában, a második szettben öt játszmalabdát hárítva legyőzte a Wimbledon óta szárnyaló Caroline Wozniackit. A harmadik mérkőzésen a cseh Petra Kvitova két szettben, 6-4 6-2-re nyert a US Openen elődöntőt játszó Shuai Peng ellen.

A nap egyetlen harmadik fordulós mérkőzését a spanyol Carla Suarez Navarro, és az orosz Maria Sharapova játszotta. Az orosz szépség tőle kicsit szokatlan módon hamar elkapta a ritmust, és az első szettben Navarronak esélyt sem adva 6-1-re nyert. A második játszmában egyre többet hibázó Sharapova ugyan a szett elején előnybe került, de nem tudta tartani breakelőnyt, és csak rövidítésben hozta a játszmát.

Mai eredmények: 

FTPetra Kvitova66
Shuai Peng42
FTSamantha Stosur611
Caroline Wozniacki49
FTAlize Cornet66
Lauren Davis21
FTCarla Suarez13
Maria Sharapova67

A hozzászólások le vannak zárva.