Wawrinka, Nishikori és Dimitrov is búcsúzott Sanghajban

2014. október 8.
by Airon

Már javában zajlanak a második forduló küzdelmei a sanghaji ATP 1000-es tornán. A délelőtt folyamán három újabb nagyobb név mehetett haza ideje korán.

Center pálya

simon

Simon elképesztő harcban búcsúztatta Wawrinkát
Kép forrása: mirror.co.uk

A kínai torna legnagyobb pályáján rögtön egy igen nagy rangadó, és egyben az első meglepetés következett. Stanislas Wawrinka ezúttal a francia Gilles Simonnal csapott össze. A két játékos egyszer már találkozott négy éve ezen a helyszínen, akkor a svájci könnyedén tudott nyerni. Az első játszmában jó ideig fej-fej melletti küzdelme folyt, majd Wawrinka a végjátékra nyugodtabb maradt és 7/5-tel vezetést szerzett. Bár az idei Australian Open bajnoka első adogatásaiból továbbra is kiválóan nyerte a pontokat, a hibás szervák utáni labdameneteket már igen kis százalékban hozta el, Simon pedig ugyanazt a szintet hozta szervái mögött, mint eddig, és 7/5-tel kiharcolta a döntő játszmát. A Lausanne-i teniszező úgy tűnik, még mindig keresi az igazán jó formáját, mivel a harmadik játszmában még jobban gyengült a játéka, és ezt a francia ki is használta. Simon tehát a nap első meglepetéseként döntő szettben kiejtette Wawrinkát.

sock

Sock két játszmában jutott tovább Nishikorit legyőzve
Kép forrása: utsandiego.com

Másodikként a US Open döntőse, a japán Kei Nishikori érkezett a pályára. Múlt heti tokiói tornagyőzelmével bizonyította, hogy továbbra is jó formában van, ma pedig Jack Sock ellen szeretett volna a legjobb tizenhat közé kerülni. Ennek ellenére az első játszmát elvesztette rövidítésben, majd a második szettben az ismét előbukkanó deréksérülését kezelni kellett. A japánon látszott az ápolásnál, hogy nincs minden rendben, a meccset azonban folytatni tudta. Amerikai vetélytársa nem ijedt meg a lehetőségtől, hogy pontot tegyen a meccs végére és 6/4-gyel lezárta a találkozót. Ez úgy tűnik a meglepetések délelőttje volt a centeren, kiesett Nishikori is.

Grandstand

ferrer

Ferrer nagyon nagy csatában győzte le Klizan-t
Kép forrása: atpworldtour.com

Ezen a pályán rögtön egy izgalmas találkozót rendeztek meg. David Ferrer ugyanis a szlovák Martin Klizannal nézett farkasszemet. A spanyol az első szettet rögtön el is veszítette, majd a másodikban mindössze egy rövidítés választotta el a korai búcsútól. A tiebreaket azonban sikerült hoznia, ez pedig hirtelen meg is változtatta a találkozó végkimenetelét. Bár Ferrer a folytatásban továbbra is küzdött az adogatásai megnyerésével, és öt break labdát is hárítania kellett, mégis ő tudta csak kihasználni az adódó lehetőséget. Ferrer tehát ha nehezen is, de ott van a legjobb tizenhat között.

murray6

Murray magabiztosan nyert Janowicz ellen
Kép forrása: atpworldtour.com

 Ferrer ellenfele a Grandstand következő meccséből került ki, ami ismét egy rangadónak számított. Andy Murray ugyanis pár héttel ezelőtt igen nehéz meccsen tudta csak legyőzni aktuális ellenfelét, a lengyel Jerzy Janowicz-ot. Akár azt is lehetett várni, hogy eljöhet a visszavágás ideje, azonban Murray kiváló játékkal küldte haza vetélytársát. Adogatásaiból mind a két játszmában remekül tudott játszani, a break lehetőségeket pedig folyamatosan kihasználta. Az első játszmában még szoros küzdelmet láthatott a kínai közönség, itt a brit még csak 7/5-tel tudott vezetést szerezni, majd a második szettben Janowicz teljesen megtört. A vége 7/5 6/2 lett, a torna tizenegyedik kiemeltje pedig Ferrerrel csap össze.

 

1-es pálya

A verseny másik nagynak számító teniszpályáján először a kínai közönség elbúcsúzhatott az élete első ATP győzelmét arató Chuhan Wangtól, akit Malek Jaziri győzött le 6/0 6/4-re.

benneteau

Benneteau továbbra is harcban azért a bizonyos elsőért
Kép forrása: fr.tennistemple.com

Majd következhetett a bolgár Grigor Dimitrov második fordulós mérkőzése a francia Julien Benneteau ellen. A francia az utóbbi időben jobbnál-jobb eredményeket tudhat maga mögött, mivel előbb Cincinnatiben elődöntős, majd Kuala Lumpurban finalista volt. Úgy tűnik az első fordulóban lévő nyögvenyelős továbbjutás rendesen bemelegítette, mivel egy szoros első szett után könnyedén ejtette ki a sokkal esélyesebbnek számító Dimitrovot. Benneteau a következő körben majd az amerikai Jack Sock ellen folytathatja menetelését, és egyben küzdelmét pályafutása első tornagyőzelme felé.

Ezen a játéknapon még két mérkőzést rendeztek meg. A négyes pályán Roberto Bautista Agut döntő játszmában győzte le a kanadai Vasek Pospisilt, az ötös pályán pedig Mihail Youzhny szintén három szettben jutott tovább a horvát Ivan Dodig ellen.

A második forduló eredményei:

Andy Murray-Jerzy Janowicz 7/5 6/2

David Ferrer-Martin Klizan 4/6 7/6(4) 6/4

Roberto Bautista Agut-Vasek Pospisil 7/6(1) 3/6 6/4

Julien Benneteau-Grigor Dimitrov 7/5 6/3

Jack Sock-Kei Nishikori 7/6(5) 6/4

Malek Jaziri-Chuhan Wang 6/0 6/4

Gilles Simon-Stanislas Wawrinka 5/7 7/5 6/4

Mikhail Youzhny-Ivan Dodig 7/6(7) 6/7(4) 6/3

Kiemelt kép forrása: eurosport.yahoo.com

A hozzászólások le vannak zárva.