WTA: Elkezdődtek a küzdelmek az év utolsó premier tornáján

Lassan a végéhez ér a 2014-es női tenisz szezon, a héten Moszkvában és Luxemburgban van lehetőség pontokat gyűjteni. A két helyszín közül a Kremlin Cup mezőnye tűnik erősebbnek.

Giorgi Linz után Moszkvában is jól kezdett Forrás: sport.hrt.hr

Giorgi Linz után Moszkvában is jól kezdett
Forrás: sport.hrt.hr

Az év utolsó premier tornáját az orosz fővárosban, Moszkvában rendezik, és bár premier tornáról beszélünk, az indulok között hiába is keressük a top 10 tagjait. Serena és társai már Szingapúrban készülnek a  jövő heti WTA döntőre. Az indulok közül a legnagyobb név az Australian Open döntős Dominika Cibulkova, de szintén az indulok között van a múlt héten Linzben győztes Karolina Pliskova, és döntőbeli ellenfele, az olasz Camila Giorgi.

Az első forduló egyben a végállomást is jelentette Pliskovának, akit Babos Tímea páros partnere, a francia Kristina Mladenovic győzött le két játszmában. Papíron nehezebb dolga volt Giorginak. Az olasz játékos honfitársát, Flavia Pennettát kapta az első körben, de a fiatalabb olasz erre a tornára is átmentette kiváló formáját, és két szettben győzedelmeskedett.

Már a negyeddöntőben található a hazai Svetlana Kuznetsova, és a cseh Lucie Safarova, akárcsak a román Irina-Camelia Begu is, aki a második helyen kiemelt Ekaterina Makarovát “küldte haza”.

Eredmények: 

FTAlison Riske66
Daria Kasatkina12
FTAjla Tomljanovic42
Lucie Safarova76
FTSvetlana Kuznetsova366
Kateryna Kozlova633
FTIrina Camelia Begu66
Ekaterina Makarova44
FTKristina Mladenovic67
Karolina Pliskova35
FTFlavia Pennetta44
Camila Giorgi76

A hozzászólások le vannak zárva.