Gondolatok a 2014-es BNP Paribas WTA Finals elé – A második négy kiemelt

Az idei szezon a hölgyek részéről hamarosan lezárul, sokan már ezen a héten leteszik az ütőt, a TOP 10 pedig már Szingapúrban tölti az idejét, ahol idén kerül először megrendezésre az évzáró torna. A versenyre a három cikkel készülünk, a másodikban a 4-8. kiemeltről lesz szó.

Bocuhard az első WTA trófeájával Forrás: twitter.com

Bouchard élete első WTA trófeájával
Forrás: twitter.com

5. Eugenie Bouchard

Genie februárban múlt 20 éves, a junior eredményei és a tavalyi játékképe alapján sokat várt tőle a szakma már második évében a felnőttek közt. Viszont azt, hogy ennyire nagyot lép előre talán sokan nem is sejtették. Melbourne-ben elődöntőig jutott, majd a kiemelt tornákon nem teljesített túl jól. A Roland Garros előtti héten olyannyira jól sikerült a bemelegítés, hogy Karolina Pliskova ellen a nürnbergi international tornán megszerezte első, és eddig egyetlen WTA tornagyőzelmét is. A lendület tartott Párizsban is, a kevés pihenő ellenére a második héten esett ki ismét az elődöntőben.

Két évvel azután, hogy junior korában megnyerte, Wimbledonban eljutott élete első felnőtt Grand Slam döntőjébe, ahol szerencsétlenségére Petra Kvitova várta, aki sima két szettben hiúsította meg az ifjú kanadai álmát. Wuhanban még döntőzött egyszer év végén szintén Kvitovával, de újra alulmaradt. Először lesz ott az évzáró tornán annak eredményeképpen, hogy 22 tornán 4506 pontot sikerült gyűjtenie.

Radwanska idén Montrealban tudott győzni

Radwanska idén Montrealban tudott győzni

6. Agnieszka Radwanska

Agnieszka Radwanska nemhogy idén sem nyert Grand Slam tornát, de még döntőbe sem jutott. Egy elődöntője volt még januárban, viszont azt követően Wimbledonban a negyedik kör volt a legjobb eredménye. Két tornadöntött játszott idén, az elsőt Indian Wells-ben ahol Flavia Pennetta ugyan legyőzte, de ekkor egy sérülés nehezítette a játékát. Másik döntőjét Montrealban játszhatta, ahol a húszas éveit idéző hetet produkáló Venus Williams ellen sikerült hazavinnie a trófeát. Összesen 20 tornán eddig 4441 pontot szerzett az évben. Legjobb eredménye az év végi versenyen 2012-ben volt, amikor az elődöntőig jutott.

Idén négy tornán tudott győzni Ivanovic

Idén négy tornán tudott győzni Ivanovic

7. Ana Ivanovic

Az egykori szerb világelső 2014-ben újra megtalálta a játékát és annak ellenére, hogy Grand Slam tornát az elmúlt hat évben nem tudott újra nyerni, és idén is csak egy negyeddöntőig jutott, más versenyeken jól szerepelt. Hat döntőt játszott a szezonban, ezekből négyet megnyert. A tornagyőzelmek szépen visszahozták őt a top 10-be egészen addig, hogy október másodikán ő is kvalifikált a WTA Finals-re. Ebben az évben 21 tornán összesen 4390 pontot gyűjtött. 2008 óta nem járt ezen a versenyen, legjobb eredménye egy elődöntő 2007-ből.

Wozniacki ismét régi formájában játszik Forrás: twitter.com/wta

Wozniacki ismét régi formájában játszik
Forrás: twitter.com/wta

8. Caroline Wozniacki

A Rory McIlroy távozása által okozott űrt Caroline Wozniacki életében betöltötték ismét a teniszpályán szerzett eredmények. Még messze van attól, hogy esetleg ismét világelső legyen, különösen egy ilyen élmezőnyben, de az év végi nyolcban van. Egy tornagyőzelmet szerzett idén, ezen kívül főleg elődöntőkig jutott, és 2009 után ismét Grand Slam döntőt játszott, amit ismerős környezetben, újra a US Open női versenyének utolsó napján kellett megvívnia. Ellenfele korántsem volt könnyűnek nevezhető, a hazai pályán versenyző, címvédő és ráadásul világelső Serena Williams ellen veszített. A 24 éves dán hölgy idén 19 tornán 4045 pontot szerzett, kvalifikációja pedig az előző három indulóval együtt október másodikán lett hivatalos. Három nekifutásból eddigi legjobb eredménye a döntő volt 2010-ben, 2011 óta nem került év végén a legjobbak közé.

Ők nyolcan tehát két tartalék játékos kíséretében biztosan részt vesznek a versenyen. A kilencedik játékos Angelique Kerber lesz, a tizedik helyért pedig még folyik a verseny Oroszországban. Ennek sorsa Eketerina Makarova és Dominika Cibulkova közt dőlhet el. A tornára hangolódást még egy cikk segíti majd holnap este, ebben a sorsolásról, az esélyekről és a nagy lehetőségekről lesz szó.

Cikkünk első részét, Serenával, Sharapovával, Kvitovával és Haleppel itt található.

Kiemelt kép forrása: citinews.net

A hozzászólások le vannak zárva.