Murray nyerte a bécsi tornát

2014. október 19.
by Netti

A Bécsben megrendezett ATP 250-es torna fináléját a tornán szabad-kártyával induló első és második számú kiemelt, vagyis David Ferrer és Andy Murray vívta. A küzdelmes döntő végül a skót győzelmét hozta, aki immár harmincadik trófeáját emelhette a magasba.

Andy Murray és csapata a bécsi tornagyőzelem után a kupával. Forrás: facebook/andymurray

Andy Murray és csapata a bécsi tornagyőzelem után a kupával. Forrás: facebook/andymurray

A várakozásoknak  megfelelően hosszú és a végletekig kiélezett mérkőzést vívott egymással a két játékos. A meccset inkább a küzdelem, mint a magas színvonal jellemezte, bár láthattunk jó néhány kétségkívül látványos megoldást is mindkét fél részéről. A mérkőzést már a kezdetektől hosszú labdamenetek tarkították és szinte végig bizonytalan volt a meccs kimenetele, mondhatjuk tehát, hogy izgalmakban sem volt hiány.

A 63 perces első szettben fél óra után adódtak az első izgalmas pillanatok, a hatodik játékban ugyanis Ferrer break-labdákhoz jutott és a másodikat értékesítette is, így 4-2-re vezetett a spanyol. Előnye azonban rövid életűnek bizonyult, mert a britek wimbledoni bajnoka rögtön visszavette az elveszített adogatójátékát, majd hozta a sajátját és ezzel kiegyenlített. A játszmát azonban Ferrer nyerte, miután 6-5-ös vezetésénél ismét break-labdákhoz jutott és fogadóként 7-5-re hozta a szettet. Mindez azonban egyáltalán nem vette el a skót kedvét a játéktól, sőt újabb negyvenpercnyi játékot követően 1-1-re alakította a játszmák állását, miután magabiztosan, 6-2 arányban hozta a második szettet.

Döntő játszma következett tehát, melyben Murray azonnal breakkel kezdett, majd hozta a saját szerváját, így 2-0-ra vezetett. Nagy igazság a teniszben a mondás, miszerint egy break nem break. Ferrer ugyanis visszavette az elveszített adogatójátékát, majd előnybe is került, így 5-3-mas állásnál a mérkőzésért adogatott. Tekintettel arra, hogy elég sok break volt a meccsen, joggal számíthatott a nagy létszámú bécsi közönség egy újabb fordulatra. Ferrer kettős hibával bukta el az adogatását és onnantól igazán már csak Murray volt a pályán. A skót nem habozott és egy ásszal zárva le a mérkőzést 7:5 arányban nyerte meg a döntő játszmát és gyűjtötte be ezzel idei második, pályafutása harmincadik ATP tornagyőzelmét.

Győzelmével Andy Murray megelőzte David Ferrert a Londonért folytatott versenyben és feljött a hetedik helyre. Öt hely már biztosan foglalt az év végi szuper tornára, de három hely még kiadó, így Murray és Ferrer holnaptól már Valenciában folytatják a pontgyűjtést.

Az osztrák közönség hazai győzelemnek is örülhetett Bécsben, hiszen a Torna páros döntőjét a Jürgen Melzer/Philipp Petzschner osztrák – német kettős nyerte.

A kiemelt kép forrása: AP/Ronald Zak

A hozzászólások le vannak zárva.