WTA Finals: Serena és Halep nyerte az első nap mérkőzéseit

A vörös csoport mérkőzéseivel elkezdődtek a Szingapúrban zajlo WTA Finals küzdelmei, ahol Serena Williams – Ana Ivanovic, és Simona Halep – Eugenie Bouchard összecsapásokat rendeztek. 

Az Ivanovic - Williams mérkőzés statisztikái  Forrás: tennistv.com

Az Ivanovic – Williams mérkőzés statisztikái
Forrás: tennistv.com

A nap első mérkőzésén a címvédő Serena Williams, és az idén élete egyik legjobb évét produkáló Ana Ivanovic lépett pályára. A mérkőzés elején Serena kezdett jobban, gyorsan 4-1-es előnyre tett szert, de utána beindult “ajde” Ivanovic, és 4-4-re kiegyenlített. Néhány perccel később kiderült, hogy mindhiába kapaszkodott vissza a szerb hölgy, 5-4-nél a játszmában maradásért adogatott, de elbukta a játékot, és 6-4 arányban a szettet is.

A második játszma Ivanovic-breakkel kezdődött, úgy tűnt, hogy a szerb szépség kezdi felvenni a Serena által diktált tempót, de az előny hamar elolvadt, és ismét a szettben – ez esetben a mérkőzésben – való maradásért kellett adogatnia. Ivanovic legnagyobb bánatára a két játékos lekoppintotta az első szettben látottakat, és egy Serena-breakkel ért végett. 6-4. A mérkőzést tehát Serena nyerte, és alighanem a rá váró csoportmeccsek legnehezebbikén van túl, és optimistán várhatja a folytatást, míg Ivanovic a hátralévő két mérkőzésén javíthat.

A Halep - Bouchard mérkőzés statisztikái  Forrás: tennistv.com

A Halep – Bouchard mérkőzés statisztikái
Forrás: tennistv.com

A vörös csoport második mérkőzésén két feltörekvő, és egyben VB-újonc játékos lépett pályára Eugenie Bouchard és Simona Halep személyében. Az előzetesen szoros összecsapásnak beharangozott meccsen a világranglista negyedik helyén álló Halep kezdett jobban, rendkívül jól kontrollálta a rengeteg hibával játszó Bouchard ütéseit, és 4-0-ás vezetés után 6-2 arányban nyerte a szettet. A második játszma nem hozott sok változást a játékban, Halep belülről, Bouchard pedig kívülről lőtte körbe a vonalakat, és a román játékos 6-3-ra nyer az összesen harminc hibát ütő, és szemmel láthatóan nagyon csalódott kanadai ellen.

Eredmények:

S. Williams (amerikai, 1.) – A. Ivanovic (szerb, 7.) 6-4 6-4

S. Halep (román, 4.) – E. Bouchard (kanadai, 5.) 6-2 6-3

Kiemelt kép forrása: tennistv.com

A hozzászólások le vannak zárva.