Isner és Simon is kiesett Valenciában

A hét másik ATP 500-as tornáját ezen a héten Valenciában indították el. A meglepetések igen hamar napvilágot láttak, már Isner és Simon sincs versenyben.

lopez2

Feliciano Lopez két játszmában jutott tovább
Kép forrása: footballtennisvideosnews.blogspot.com

A legerősebb nevek ugyan még nem kezdték meg szereplésüket, azonban Feliciano Lopez hazai közönség előtt rögtön javítani akart múlt heti bécsi szereplésén. Ezt most a szlovák Gombos Norbert ellen tehette meg, az első fordulót pedig két játszmában abszolválta. A spanyol első szerváinak sokat köszönhetett, amiből mindösszesen csak három pontot veszített el az egész mérkőzés alatt. Lopez 6/4 6/4-el jutott be a második fordulóba, ahol majd Pablo Carreno Busta ellen játszik majd.

robredo

Robredo stabil játékával Isner nem tudott mit kezdeni
Kép forrása: chinatopix.com

A nem kiemeltek közül viszont a hazai közönség örülhetett legjobban Tommy Robredo aktuális győzelmének. A spanyol, aki az elmúlt időszakban rendkívül jó formában teniszezik és most az amerikai John Isnert fékezte meg az első fordulóban. Az első játszmában csak a rövidítés tudott dönteni, amit Robredo 7-3-ra megnyert, sokszor elképesztő gyorsasággal volt a labdák mögött és stabil játékával előnyt szerzett. A második játszmában a spanyol 4-3-ra vezetett, amikor Isner adogatásánál egy élesen elhelyezett elütés megalapozta a breaket, majd a következő játékban le is zárta a mérkőzést. Robredo a nyolcaddöntőben majd a tajvani Yen-Hsun Lu-val néz farkasszemet.

simon3

Simon se élte túl az első kört Valenciában
Kép forrása: footballtennisvideonews.blogspot.com

A tornán még a kiemeltek közül Kevin Anderson kapott nehezebb sorsolást, azonban a német Philipp Kohlschreiber elleni találkozót két 6/4-es játszmában hozta. A meglepetést Robredon kívül még Dolgopolov szolgáltatta. Az ukrán játékos ugyanis legyőzte a két hete még Shanghaiban döntőző francia Gilles Simont.

Az első forduló eredményei:

Fernando Verdasco-Leonardo Mayer 6/4 3/6 6/3

Fabio Fognini-Albert Ramos-Vinolas 6/4 6/2

Martin Klizan-Stefan Kozlov 6/3 6/3

Kevin Anderson-Philipp Kohlschreiber 6/4 6/4

Alexandr Dolgopolov-Gilles Simon 6/0 6/3

Jeremy Chardy-Malek Jaziri 6/2 6/1

Pablo Carreno Busta-Marcel Granollers 6/2 3/1-nél Granollers feladta

Tommy Robredo-John Isner 7/6(3) 6/3

Yen-Hsun Lu-Guillermo Garcia-Lopez 6/2 6/3

Dusan Lajovic-Joao Sousa 6/3 7/6(8)

Kiemelt kép forrása: valenciaopen500.com

A hozzászólások le vannak zárva.