WTA Finals: Williams nagyon kikapott Haleptől

Sharapova tegnapi vereségét követően a mai nap még nagyobb meglepetés született: a világelső és a végső győzelemre is nagy eséllyel pályázó Serena Williams csúnyán, 6-0, 6-2-re kikapott Simona Haleptől.

A mérkőzés előtt benne volt a pakliban, hogy nagyon sima győzelem születik majd, de arra aligha számíthattunk, hogy a világelső fog majd alárendelt szerepet játszani.

Simona Halep még sosem tudott nyerni az aktuális világelső ellen, sőt,  top3-ban lévő játékost sem sikerült még legyőznie. Kevesen gondolták volna, hogy az első ilyen győzelmét pont a WTA világbajnokságon, a torna előző három kiírásának győztese ellen fogja aratni.

A sima, már-már megsemmisítő győzelemhez Halepen kívül azért szükség volt egy formán kívül teniszező Williams-re is, aki az első játszmában a négy nyerő ütése mellett 18 ki nem kényszerített hibát vétett. Halep sem szórta a nyerőket, de három foghatatlan ütése mellett csak egyszer hibázott.

A második játszmában Halep ott folytatta, ahol az elsőben abbahagyta és gyorsan breakelőnybe került. Egészen a kilencedik játékig kellett várni arra, hogy a világelső feliratkozzon az eredményjelzőre, és noha egy kis időre úgy tűnt, Williams össze tudja szedni magát a második szettben és ellenfele tud lenni Halepnek, a román teniszező hamar eloszlatta az izgalomra vágyó nézők hiú reményeit és teljes nyugodtsággal befejezte a mérkőzést – 6-0, 6-2.

“Nincsenek rá szavak, hogy hogyan érzem most magam és hogyan éreztem korábban a pályán.” – nyilatkozta Halep a meccs után. “Egy hihetetlen mérkőzés volt ez számomra. Nagyon jól játszottam, agresszív voltam és az első játszma után sem kezdtem el izgulni. Csak folytattam a játékot, próbáltam továbbra is az alapvonal környékére ütni a labdákat, mert tudtam, nem lesz esélyem, hogyha visszaveszek.”

Serena Williams beállította a negatív rekordját, eddig kétszer fordult elő vele, hogy egy nem félbeszakított  mérkőzésen csak két játék megnyerésére legyen képes: az egyik ilyen alkalom 1995-ben volt pályafutása legelső mérkőzésén és a másik is 16 évvel ezelőtt történt.

A játéknap másik mérkőzésén Ana Ivanovic két játszmában, 6-1, 6-3-ra győzte le a fiatal Bouchard-t, így ő nyerte az első fordulóban vereséget szenvedő játékosok párharcát. Második veresége ellenére Bouchard-nak még mindig van esélye továbbjutni – ehhez az kell, hogy Halep sima két játszmában győzze le Ana Ivanovic-ot, ő pedig még simábban verje meg Serena Williams-t.

WTA finals, vörös csoport, második forduló:

Halep – Williams – 6-0, 6-2

Ivanovic – Bouchard – 6-1, 6-3

A kiemelt kép forrása: wtatennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.