Coric legyőzte Nadalt, Federer tovább menetel Baselben

Pénteken már a negyeddöntőket rendezték meg a baseli ATP tornán. A nap legnagyobb szenzációját egy 17 éves horvát fiatalember okozta- Borna Coric kiejtette Rafael Nadalt.

goffin7

Goffint nem zavarta meg az elvesztett első játszma
Kép forrása: gettyimages.in

Hosszú program elé vágtak a svájci torna szervezői a mai napon, aminek első állomása David Goffin és Milos Raonic mérkőzése volt. A belga kezdett jobban, a játszma végéig break előnyben volt, majd egy elég szokatlan áramkimaradás hátráltatta a mérkőzést. Ez éppen a kanadainak nem tett jót, mivel már kezdett visszatáncolni a szettben, a kényszerszünet után mégis elvette Goffin adogatását. A folytatásban már nem született break, így következhetett a rövidítés. Raonic végül óriásit küzdve megnyerte a Tiebreakot és megszerezte a lélektani előnyt. Ez azonban egy cseppet sem zavarta meg Goffint, aki előbb kiharcolta a döntő játszmát, majd a jó játékát a harmadik felvonásban is folytatta. A belga nagyon stabilan ütött, 3-3-nál pedig egy Raonic hiba után óriási lépést tett a győzelem felé. A végjátékban pedig Goffin rendkívül higgadt maradt és sikeresen megfordította a találkozót.

karlovic3

Karlovic könnyen lépett túl Beckeren
Kép forrása: theepochtimes.com

A második mérkőzésen Ivo Karlovic és Benjamin Beckerrel csapott össze. A horvát az elmúlt időszakban rendkívül jó formát mutat, amit a mai meccsen is bizonyított. Rendkívül jó szervái mellett, rendre sikeresen zárta a pontokat a hálónál. Az első szettben nagyon hamar break előnybe került, majd onnan már nem is engedte ki a vezetést a kezéből, majd a második szettben a korai fórral megalapozta a győzelmét. Karlovic 6/4 6/4-el jutott be az elődöntőbe, ekkor még várta az ellenfelét.

Coric elképesztő győzelmet aratott Nadal felett Kép forrása: uk.reuters.com

Coric elképesztő győzelmet aratott Nadal felett
Kép forrása: uk.reuters.com

Már estefelé jártunk, amikor következhetett Rafael Nadal és egy 17 éves fiatal tehetség, Borna Coric meccse. A horvát elképesztően nagy önbizalommal teniszezett az első játszmában, stabilitásával pedig a spanyol nem tudott mit kezdeni, folyamatosan jöttek a ki nem kényszerített hibák Nadal részéről. Coric 6/2-re nyerte meg az első játszmát, kíváncsian vártuk a folytatást. A második játszmában Nadal elkezdett egyre erősebben tenyeressel támadni és nagyon sok pontot a hálónál fejezett be, ez azonban nem vette el riválisa önbizalmát, aki továbbra is elképesztő gyorsasággal és pontossággal játszott. A két fél a Tiebreakig nem jutott dűlőre, ahol egy végzetes Nadal hiba 4-4-nél mindent eldöntött. A korábbi világelső egy könnyű tenyerest rontott el, amivel megnyílt a lehetőség Coric előtt. A horvát élt az eséllyel és két játszmában legyőzte Rafael Nadalt, amivel pályafutása legnagyobb sikerét aratta 17 évesen!

federer14

Federer már elődöntős Baselben
Kép forrása: atpworldtour.com

A nap végére pedig következhetett a gyönyörű stílus csatája. Roger Federer és Grigor Dimitrov csapott össze. Az első szettben mind a két játékos főleg a tenyereséből próbált irányítani és rengeteget léptek fel sikeresen a hálóhoz. 6-5-nél a bolgárnak óriási lehetőségei voltak a játszma befejezésére, a négyszeres családapa azonban remek játékkal hárította a szett labdákat. A kihasználatlan esélyek pedig a rövidítésben azonnal megbosszulták önmagukat, Federer behúzta a Tiebreakot és vezetést szerzett. A második szettben pedig már nem voltak nyitott kérdések. A svájci egyre jobban irányította a pontokat, amivel Dimitrovot teljes mértékben megtörte. A hálónál rettentően finom megoldásokat mutatott be Federer, tenyerese pedig továbbra is a legnagyobb fegyver volt számára. A második játszma már 6/2 lett, a világelsőségért küzdő 33 éves játékos pedig az elődöntőben majd Ivo Karlovic ellen harcolhat a döntőbe kerülésért.

A negyeddöntő eredményei:

Roger Federer-Grigor Dimitrov 7/6(4) 6/2

Ivo Karlovic-Benjamin Becker 6/4 6/4

David Goffin-Milos Raonic 6/7(3) 6/3 6/4

Borna Coric-Rafael Nadal 6/2 7/6(4)

Kiemelt kép forrása: eurosport.yahoo.com

A hozzászólások le vannak zárva.