WTA Finals: Serena visszavágott Halepnek a döntőben

2014. október 26.
by cort

Sikerült a címvédés az amerikai Serena Williams-nek a szingapúri WTA Finals-on. Serena a döntőben a román Simona Halepet győzte le két szettben. 

A szombati nap első elődöntőjét Serena Williams és Caroline Wozniacki játszották. A rendkívül izgalmas és látványos mérkőzést végül a világelső nyerte az egész tornán bombaformában teniszező dán játékos ellen. Az elődöntőbe három győzelemmel bejutó Wozniacki Serena ellen is meggyőzően kezdte a mérkőzést, 26 perc alatt 6-2-es vezetésre tett szert. A második szettben sokat változott a játék képe, Serena sokkal pontosabban és agresszívabban kezdett játszani, aminek meg is lett az eredménye, a játszmát 6-3 arányban az amerikai nyerte. A döntő szett talán az egész torna legjobb játszmája. A dán 5-4-nél a mérkőzésért adogathatott, de Serena fordítani tudott, és 6-5-nél mérkőzéslabdához jutott, de Wozniacki a WTA Finals egyik legszebb labdamenete végén hárított, és jöhetett a tie-break. A rövidítésben ismét a szőke szépség kezdett jobban, 4-1-re meglépett, de a kétszeres címvédő 6-4-re fordítani tudott, és óriási csatában nyerte a mérkőzést.

A második elődöntőben Simona Halep és Agnieszka Radwanska lépett pályára, ahol a román játékos 6-2 6-2 arányban tudott győzedelmeskedni egy rendkívül egyoldalú mérkőzésen. Halep az egész mérkőzés folyamán uralta a játékot, nem ismert elveszett labdát, és kitartóan bombázta Radwanska térfelét.

Jövőre is jó esély van pár Serena-Simona döntőre Forrás: twitter.com

Jövőre is jó esély van pár Serena-Simona döntőre
Forrás: twitter.com

A döntőt tehát az amerikai Serena Williams, és a román Simona Halep játszották. A két hölgy a csoportmeccsek alkalmával már találkozott egymással, azon a találkozón óriási meglepetésre Halep 6-2 6-0 arányban legyőzte a világelsőt. A finálé szinte azonos koreográfia szerint zajlott, azzal a lényeges különbséggel, hogy ezt a mérkőzést Serena nyerte 6-3 6-0-ra, amivel zsinórban harmadik WTA Finals trófeáját emelhette a magasba. Halep az összecsapás elején még partiban volt a tizennyolcszoros Grand Slam-győztessel, break előnnyel kezdett, és labdája volt a 3-1-hez is, de utána beindul a Serena-henger, és onnantól már nem volt kérdés a végső győztes kiléte. Williams ezzel idei hetedik WTA tornagyőzelmét aratta, és 12-1-es mutatóval zárta a top 10-es játékosok elleni mérlegét. Halep veresége ellenére sikeres tornát zárt, és valószínűleg egy életre megtanulta, hogy ha egy tornán lehetősége van kiejteni a legnagyobb riválisát, akkor azt meg kell tennie.

S. Williams (amerikai, 1.) – S. Halep (román, 4.) 6-3 6-0

Kiemelt kép forrása: wtatennis.com

A hozzászólások le vannak zárva.