Alakul a Djokovic-Federer álomdöntő Párizsban

A párizsi Masters már a nyolcaddöntőkhöz ért. Djokovicék elbúcsúztatták az utolsó két versenyben lévő franciát, pénteken valószínűleg választ kapunk az utolsó szabad londoni hely tulajdonosának nevére.

images

Djokovic könnyen menetel a felső ágon
Kép forrása: gettyimages.com

Novak Djokovic miután friss apukaként könnyen legyőzte a német Philipp Kohlschreibert, tegnap este elbírt a közönség legnagyobb bánatára a hazai show-mannel is. Gael Monfils ugyanis rendkívül jó formában érkezett a szerb vetélytársa ellen, itt azonban már közel sem tudott úgy játszani, mint tette Isnerrel szemben. A francia az első szettben viszonylag sokat rontott fontos pillanatokban, amivel Djokovic könnyed 6/3-as vezetést tudott szerezni, majd a második szettben is hamar előnybe került. Ez a fór azonban gyorsan visszaszállt, elég volt egy pici megingás a címvédő részéről és Monfils máris kiegyenlített. Innentől kezdve, bár szoros játékok jellemezték a folytatást, a két játékos néhol nehézségek árán is, de tartották adogatásukat- következhetett a Tiebreak. Djokovic úgy tűnt nem szeretne túlórázni, így nagyon simán dűlőre vitte a dolgokat a rövidítésben és 7-2-re megnyerve ezt, végül két játszmában továbbjutott. A következő körben majd Andy Murray lesz az ellenfele, aki Grigor Dimitrov felett aratott győzelmével már biztosan ott lesz a londoni világbajnokságon.

imagen-roger-federer-vs-lucas-pouille-9

Federer is két játszmában jutott tovább
Kép forrása: lareoublica.pe

 Roger Federernek egy másik francia akadt a horgára. Lucas Pouille ugyan még csak 176. a világranglistán, azonban a párizsi tornán mutatott játéka alapján meggyőződhettünk tehetségéről. Ezen a héten ugyanis már kiejtette a mostanában jobb formában teniszező Ivo Karlovicot és az olasz Fabio Fogninit is. A francia játékos teniszében ezúttal is sok dinamika volt, folyamatosan nyerőkkel bombázott Federer mind a két oldalára, 3-3-nál viszont hirtelen a svájci gyakorlatilag a semmiből megszerezte a break előnyt. Federer pedig folytatta játékát és folyamatosan rohamozta a hálót, amiből Pouille ritkán tudott jól kijönni. A torna második kiemeltje az első szettet végül 6/3-ra nyerte meg. A második játszmában szinte ugyanaz volt a forgatókönyv, kivéve, hogy a break ténye itt már nem volt olyan váratlan, mint egy szettel korábban. Federer egyre nagyobb nyomást helyezett vetélytársára adogatóként, és 3-3-nál ismét elnyerte Pouille szerváját. Habár a francia ezek után is jól teniszezett, vissza már nem tudott jönni és Federer 6/4-el lezárta a mérkőzést. A következő kör inkább ellenfelének lesz sorsdöntő, mivel Milos Raonic veresége esetén egészen biztosan búcsút inthet a londoni részvételnek.

anderson

Anderson készülhet Berdych ellen
Kép forrása: tennisworldusa.org

A nyolcaddöntők meghozták a torna eddigi legnagyobb mérkőzését, egyben a legnagyobb meglepetését is. Kevin Anderson ugyanis búcsúztatta a torna harmadik kiemeltjének számító Stan Wawrinkát Bercyben. Az első játszmában stabil adogatójátékok, aztán hirtelen eljutottunk egy szettlabdáig Wawrinka részéről. A svájci azonban nem élt ezzel a lehetőséggel, így a döntés a rövidítésre maradt. Ezt az Australian Open bajnoka végig kézben tartotta és 7-2-re megnyerve a Tiebreakot vezetést szerzett. A második játszma végéhez járva már lassan készülhettünk egy újabb rövidítésre, amikor azonban a dél-afrikai egy csapásra ritmust váltott. Ő nem pazarolta el a lehetőségét és elvéve Wawrinka adogatását kiharcolta a döntő játszmát 7/5-el, lélektanilag a legjobb pillanatban csinálta meg a breaket. A végjátékhoz közeledve folyamatosan változott a meccs képe. 5-4-nél még Wawrinka adogathatott a győzelemért, két játékkal később már Andersonnak volt 6-5-nél mérkőzéslabdája. A rövidítésig ennek ellenére egyikük sem tudta dűlőre vinni a dolgot. A Tiebreakban 6-3-hoz ért Anderson, majd egy hosszú labdamenet végén egy parádés elütéssel befejezte a mérkőzést, amivel óriási meglepetésre ő került be Wawrinka helyett a negyeddöntőbe. A dél-afrikai majd a cseh Tomas Berdych-el néz majd farkasszemet.

A nyolcaddöntők eredményei:

 Novak Djokovic-Gael Monfils 6/3 7/6(2)

Andy Murray-Grigor Dimitrov 6/3 6/3

 David Ferrer-Fernando Verdasco 6/1 6/2

 Kei Nishikori-Jo-Wilfried Tsonga 6/1 4/6 6/4

 Tomas Berdych-Feliciano Lopez 7/5 6/3

 Kevin Anderson-Stan Wawrinka 6/7(2) 7/5 7/6(3)

 Milos Raonic-Roberto Bautista Agut 7/5 7/6(7)

 Roger Federer-Lucas Pouille 6/3 6/4

Kiemelt kép forrása: allsportsnews.co.uk

A hozzászólások le vannak zárva.