ATP World Tour Finals: Federer is túl van az első mérkőzésén

2014. november 9.
by Adam

Ma megrendezték az ATP World Tour Finals idei második mérkőzését is, melyet a délutánihoz hasonlóan a B csoport két tagja játszott, mégpedig a hatszoros bajnok Roger Federer és a torna egyik újonca, Milos Raonic.

A mérkőzés pikáns pontja, hogy tulajdonképpen visszavágónak is fel lehetett ezt fogni a svájci részéről, hiszen utolsó meccsét Párizsban a kanadai fiú ellen játszotta a negyeddöntőben, ahol két szoros szettben kapott ki tőle először hét alkalomból. Most pedig pár nappal később alkalma is nyílt ezt a kis feszültséget feloldani.

Roger Federer sikerrel vette az első akadályt Forrás: atpworldtour.com

Roger Federer sikerrel vette az első akadályt
Forrás: atpworldtour.com

Az első szettet egy szóban fölényesnek lehetne nevezni, hiszen Federer stabil adogatójátékkal kezdett, a második játékban breakelt, majd a harmadikban ismét különösebb gond nélkül hozta a szerváját. 3:0 tehát és még csak éppen kezdtek bemelegedni. Ekkor Raonic feliratkozott az eredméyjelzőre és hozta az adogatását, amit azért tőle elvárnánk, hiszen a Tour egyik legjobb ászgyárosa. Federer viszont továbbra is rendíthetetlen volt, 4:1-re javított, majd ismét elvette a kanadai adogatását és a maga profizmusával kiszerválta a mérkőzést. Az első szett Raonicnak valószínűleg arra ment rá, hogy a klasszikus Federer elleni taktikát választotta, ami abban merül ki, hogy amikor csak tudott, a svájci fonákjára ütött és nagyon gyakran inside-out tenyereseket, amivel az ő oldalán a pálya megnyílt, bár a legnagyobb gondja nem is ez volt, hanem a hibák amiket sorozatban ütött. Az, akinek ennyire az adogatására épül a játéka, nem engedheti  meg magának, hogy 65%-ot üssön be az első szerváiból és a második mögött is csak 14%-ban hozza a pontokat. Federer adogatása viszont jól működött, ászt ebben a szettben nem ütött, de breaklabdáig sem jutott el ellene Raonic.

A második szett már szorosabb volt, hiszen Raonic komoly javulást mutatott és saját adogatásának megtartása mellett még breaklabdáig is eljutott négy alkalommal, míg ellenfelének csak egy volt. Első szervában nem volt jó, 38% határozottan gyenge mutató, bár Federer 54%-os rátája sem az igazi. A szettet és egyben a mérkőzést végül egy tie-break döntötte el, ami makulátlan 7:0 eredménnyel tette fel a pontot a svájci-kanadai találkozó végére és így kettőjük mérlegét 7:1-re javította.

A mérkőzés végeredménye tehát Roger Federer (2) – Milos Raonic (7): 6:1, 7(7):6(0)

A mérkőzés statisztikája Forrás: Star Sports

A mérkőzés statisztikája
Forrás: Star Sports

A holnapi nap folyamán az A csoport mérkőzései kerülnek megrendezésre, Stan Wawrinka és Tomas Berdych kezdenek délután, majd Novak Djokovic és Marin Cilic mérkőzése lesz az esti program.

A kiemelt kép forrása: barclaysatpworldtourfinals.com

A hozzászólások le vannak zárva.