Megkapta az első sokkot London: Nishikori legyőzte Murray-t a vb nyitómeccsén

Délután elkezdődött a legjobb nyolc küzdelme Londonban. A brit közönség az első fricskát máris elszenvedte: Nishikori két játszmában múlta felül Murrayt.

A „B” jelű négyesben a brit közönség egyből készülhetett a maximális szurkolásra, ugyanis Andy Murray mérkőzése nyitotta meg a világbajnokságon a legjobbak küzdelmét. A hazai játékos ellenfele az idei US Open-en döntőt játszó Kei Nishikori volt.

nishikori

Nishikori a break hátrány utáni megnyugvásnak köszönhette vezetését
Kép forrása: www.fairfieldcitizenonline.com

Nishikori a találkozó elején feszültebbnek tűnt. Könnyű megoldásokat nem sikerült véghezvinnie, ráadásul 2-2-nél nehéz helyzetbe került adogatóként. Kettős hibájának köszönhetően pedig el is bukta a szerváját. Talán ez az apró botlás kellett a japánnak, hogy megnyugodjon. Nishikori innentől egyre stabilabban ütött és nyerőivel nehezítette Murray dolgát. A világranglista ötödik tenyereseit fontos pillanatokban nagyszerűen használta, ezzel folyamatosan átvette az irányítást a brit teniszező felett. Nishikori játszma vége felé mutatott dominanciája végül hatékonynak bizonyult, 6/4-el vezetést szerzett.

nishikori2

A japán gyorsan sokkolta az angol közönséget
Kép forrása: 1clicknews.com

A második játszmában az önbizalommal teli Nishikori nem sokat teketóriázott, nagyon hamar elhúzott 3-0-ra és a levegőben lógott a gyors befejezés ténye. A japánnak  4-0-hoz is volt labdája, azonban a lehetőség elmulasztása visszavitte Murrayt a mérkőzésbe. Nishikori először 5-4-nél fogadhatott az összecsapás megnyeréséért, riválisának egyre jobban harcolnia kellett a folytatásért. A US Open finalistája azonban végig támadta ezt a játékot, nyerőivel jelezte Murraynek, hogy nem szeretne egy esetleges döntő játszmát. Két mérkőzéslabda, majd egy elrontott fonák ütés- Nishikori két játszmában legyőzte a britek első számú játékosát.

A „B” csoport eredménye:

Kei Nishikori-Andy Murray 6/4 6/4

Kiemelt kép forrása: eurosport.yahoo.com

A hozzászólások le vannak zárva.