ATP World Tour Finals 5.nap beharangozó: Ma eldől a továbbjutás a B csoportban

London már készül, szorítani kell a hazai kedvencért. Andy Murray akár még továbbjuthat, de sorsa már nem a saját kezében van.

15:00 Kei Nishikori-Milos Raonic

raonicnishikori

Vajon ismét Nishikori fogadthatja a gratulációt?
Kép forrása: tennisworldusa.org

Kei Nishikori két játszmás győzelme esetén ugyanis nagy valószínűséggel eldönti a továbbjutás kérdését a B csoportban. A japán a szetteket tekintve 2-2-vel áll, kisebb probléma csak akkor kerülhet, ha riválisa döntő játszmára kényszeríti a délután folyamán.

Milos Raonic az elmúlt két meccsen a kiesés szélére sodorta magát, és már csak halvány remény maradt az ő továbbjutására. A képlet a következő: Minél biztosabban le kell győznie Nishikorit, Murraynek pedig sima vereséget kell szenvednie Federertől. A kanadai tehát nehéz helyzetben van, a nap folyamán az ő sorsa is elválik majd.

Raonicnak ráadásul eljött a visszavágás ideje. Az idei US Openen pont Nishikori volt, aki elbúcsúztatta őt, többször is hátrányból felállva, Tokyoban pedig a döntőben is a japán nyert. Az egymás elleni statisztika 4-1-et mutat Nishikori javára, érdekes meccsnek nézünk elébe.

21:00 Roger Federer-Andy Murray

murrayfederer

Óriási a tét Murray számára
Kép forrása: befasttelegraph.co.uk

Ha valamikor, akkor most kell a minél nagyobb és erősebb buzdítás a brit közönség részéről. Andy Murraynek ugyanis mindenképpen győznie kell, ha tovább akar jutni csoportjából.

Andy Murray sorsa egyelőre még Kei Nishikori kezében van, ugyanis a legtöbb attól függ, hogy a japán mit játszik délután Raonic ellen. Itt akár 1-1 szetten, játékon is múlhat a brit továbbjutása, a kanadai győzelme lehet az utolsó mentsvár a kétszeres Grand Slam bajnoknak.

Ebbe természetesen Roger Federernek is lesz 1-2 beleszólása, mivel neki sem mindegy, hogy miként jut tovább a csoportjából. Ha megnyeri Murray elleni találkozóját, akkor egyértelműen csoportelső, veresége esetén még elveszítheti ezt a pozíciót vagy akár ki is eshet. Az utóbbi már inkább csak a legdurvább matematikai szerencsétlenség lenne, erre van a legkevesebb esély a mai napon.

Ha az egymás elleni statisztikára vetünk egy pillantást, valaki a mai mérkőzés után vezetni fog. Az állás jelenleg 11-11, legutóbb a Cincinnati torna negyeddöntőjében Federer tudott diadalmaskodni, így Murraynek minden oka megvan a visszavágásra.

Kiemelt kép forrása: atpworldtour.com

A hozzászólások le vannak zárva.