Djokovic Berdych legyőzésével tartotta meg év végi világelsőségét

Novak Djokovic hibátlanul nyerte a csoportját. A cseh Tomas Berdych ellen sem teketóriázott sokat, mindösszesen 4 játékot veszített.

A mai mérkőzés két különböző téttel bírt a játékosok számára. Djokovic az év végi világelsősége megtartásáért küzdött, ami egy esetleges győzelemmel lett volna csak biztos. Tomas Berdych pedig még a továbbjutásában reménykedhetett, ehhez viszont szükséges volt egy siker a jelenlegi világelső ellen.

djokovic3

Djokovic magabiztosan nyert Berdych ellen
Kép forrása: gettyimages.com

A meglepetésről azonban egy percig sem esett szó, Novak Djokovic végig uralta a mérkőzést. Berdych második szerváiból ritkán jött ki rosszul Nole, 70 %-ban nyerte a pontokat. A mai napon a két játékos közötti különbség a hosszú labdamenetek megnyerésében mutatkozott, ott több könnyed hibát figyelhettünk meg a cseh teniszező részéről. A szerb rendkívül stabilan játszott adogatóként, Berdychet nem is engedte break lehetőség közelébe. Az első szett 6/2 lett, majd miután egy hosszú játék után Tomas Krupa tanítványa elvesztette a szerváját, teljesen szétesett. Djokovic végül a második felvonást is 6/2-re hozta, ezzel hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a csoportját, Berdych pedig egészen biztosan búcsúzott a versenytől.

A csoportban már csak a csoport második helye a kérdés. Erre a legnagyobb esélye Stan Wawrinkának van, jelenleg Marin Cilic ellen küzd ezért a pozícióért.

Az „A” csoport eredménye:

Novak Djokovic-Tomas Berdych 6/2 6/2

Kiemelt kép forrása: eurosport.yahoo.com

A hozzászólások le vannak zárva.